Prințesa Vittoria di Savoia luptă pentru pretenția sa la tronul (abolit) al Italiei

Prințesa Vittoria di Savoia luptă pentru pretenția sa la tronul (abolit) al Italiei

Prințesa Vittoria di Savoia - o vedetă extrem de populară pe Instagram - este acum prima femeie din 1.000 de ani care a devenit personajul principal al familiei regale.

Deși Italia și-a desființat monarhia în urmă cu 75 de ani, şi neavând o putere reală, nu a oprit familia sa regală să se lupte. Descendenții direcți ai ultimului rege al Italiei sunt împărțiți cu privire la cine ar trebui să conducă familia. De mii de ani, numai bărbații din familie puteau domni. Toate acestea s-au schimbat atunci când actualul șef al Casei regale din Savoia, Vittorio Emanuele di Savoia, a emis un decret la ziua de 16 ani a nepoatei sale, acordându-i puterea de a conduce în cele din urmă familia.

Vittoria di Savoia, pregătită să preia tronul (abolit) al Italiei

„Cred că este un act foarte important, mai ales acum, în 2021, în care femeile sunt atât de susținute pentru drepturile lor”, a declarat prinţesa pentru ABC News în primul ei interviu.

Tatăl Vittoriei, Emanuele Filiberto, prințul Veneției, a spus că mutarea este un semn că vremurile se schimbă. Destul de sigur, creșterea Vittoriei în rândurile regale are loc pe măsură ce tot mai multe femei regale din Europa preiau tronul țărilor lor.

„Cred că următoarea generație de redevențe din Europa va fi în principal cu femei, dacă te uiți la Spania, dacă te uiți la Suedia, dacă te uiți la Norvegia, dacă te uiți la Belgia, Anglia, ei bine, avem un exemplu fantastic cu Regina”, a spus el.

Vittoria cu cu tatăl ei Emanuele di Savoia, Prinţul de Veneţia

FOTO: Vittoria di Savoia merge cu tatăl ei, Emanuele Filiberto, prințul Veneției, după ce a vorbit cu ABC News, despre prima moștenitoare feminină a coroanei italiene din 1.000 de ani, la Paris.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar, desigur, sunt cei care se opun tinerei prințese Vittoria

Prințul Aimone di Aosta, vărul îndepărtat al Vittoriei, a refuzat cererea ABC News pentru comentarii, dar a declarat pentru New York Times că afirmația Vittoriei este „total nelegitimă”.

Tatăl Vittoriei nu este de acord. El a spus că motivul pentru care unii nu o susțin pe Vittoria este că ar dori să aibă puterea ei.

„Se gândeau la faptul că eu nu am un moștenitor de sex masculin, şi în cele din urmă le va veni rândul, dar cred că astăzi vremurile s-au schimbat și trebuie să ne aliniem cu vremurile moderne. Deci, este normal să nu fie fericiți și este foarte trist pentru ei”, a spus Emanuele.

Aosta contestă acum revendicarea Vittoriei printr-o instituție veche cunoscută sub numele de Consulta dei Senatori del Regno, despre care Emanuele a spus că a fost dizolvată când monarhia a fost abolită.

„Odată ce bunicul meu a părăsit Italia, Consulta a murit, așa că au reinventat o Consultă falsă cu același nume”, a spus Emanuele.

Luptele dintre Savoia și Aosta sunt de zeci de ani. Tatăl lui Emanuele ar fi lovit pe unul verii săi la nunta viitorului rege al Spaniei

„Nu, nu l-a lovit, doar i-a dat o îmbrățișare drăguță, poate puțin prea tare”, a glumit Emanuele.

Ironia, în mijlocul dramei regale, este că nu există un tron ​​real pentru care să lupți; Italia și-a abolit monarhia în 1946, deoarece ultimii membri ai familiei regale erau considerați prea apropiați de infamul dictator Benito Mussolini.

Familia Savoy a fost forțată în cele din urmă să se exileze, lăsând în urmă regatul și multe palate construite de-a lungul anilor de către strămoșii lor. Li s-a permis să se întoarcă în Italia în 2002, dar Emanuele a spus că exilul inițial este o dovadă suplimentară că partea sa a familiei se află lângă tronul (decedat).

„Am fost exilați de Republica Italiană. Noi am fost cei care am plecat în exil, pentru că dacă monarhia ar reveni, tatăl meu ar fi fost rege”, a spus el.

FOTO: Vittoria di Savoia, vorbește cu ABC News despre faptul că a fost prima femeie moștenitoare a coroanei italiene din 1.000 de ani, la Paris.

„Tot ceea ce fac este pentru Italia”, a spus tatăl Vittoriei

„Rolul monarhiei este de a avea pe cineva mai presus de politică. Este ca un steag. Regina sau regele este o persoană care reprezintă toți oamenii acestei țări”, a spus el.

Acesta este motivul pentru care crede că este păcat că ducele și ducesa din Sussex au decis să se retragă de la îndatoririle lor de membri ai familiei regale britanice.

„Nu este un covor roșu, nu este o scenă de film, este viața reală, ci o altă parte cred că era pregătită. Știa unde se duce, așa că personal cred că este trist să scuipi în farfuria în care mănânci”, a spus el.

Vorbind despre ieșirea prințului Harry și Meghan Markle din monarhie, prințul Veneției a spus că: platforma regală este prea importantă pentru a renunța.

„Poate că este greu de înțeles în America, dar când provii dintr-o familie regală, crești cu acele titluri, cu acele valori, cu acele îndatoriri și fac parte din tine. Să pierzi titlurile, pierzi ceea ce el (Prințul Harry) ) s-a născut pentru a fi - este extrem de dificil. Păcat să renunți”, a spus Emanuele. „Au avut atât de multe de dat Angliei, atât de multe de făcut în Anglia”.

Emanuele lucrează acum la mai multe documentare despre Casa Savoia și își francizează restaurantul italian în Los Angeles, „Prințul Veneției”.

FOTO: Vittoria di Savoia, vorbește cu ABC News despre prima moștenitoare feminină a coroanei italiene din 1.000 de ani, alături de tatăl ei, Emanuele Filiberto, prințul Veneției, la Paris.

Vittoria se pregătește pentru rolul de prințesă curățând camerele la un hotel

În ceea ce privește Vittoria, ea se pregătește acum să devină personajul principal al familiei. Nu sunt implicate lecții de prințesă, dar își petrece timpul învățând despre istoria familiei sale și cunoscând Italia.

„Simt și știu că am responsabilități mari și mă pregătesc pentru asta”, a spus ea. „Mai avem încă multe de făcut și sunt foarte, foarte recunoscătoare și voi lupta pentru asta”.

Tatăl ei a împins-o să dezvolte o bună etică a muncii, motiv pentru care s-a angajat recent la Hotelul Alfred Sommier, „curățând camerele și servind cina la restaurant”, potrivit lui Emanuele.

„Este foarte important. Este important să lucrezi. Este important să realizezi că câștigarea banilor este dificilă și trebuie să fii respectuos”, a spus el.

În ciuda controversei legate de poziția sa de regal, Vittoria nu intenționează să renunțe la pretenția sa față de Aosta. Și, deși în prezent nu pare că monarhia va reveni în Italia, Emanuele a spus: „Nu spune niciodată niciodată”, relatează abcnews.