Probleme pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky. A pierdut recursul în casație la ÎCCJ

Probleme pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky. A pierdut recursul în casație la ÎCCJ

Omul de afaceri constănțean, Sorin Gabriel Strutinky, a fost plasat sub arest la domiciliu, în așteptarea soluționării cererii de extrădare din Italia. El este singurul membru al trioului care a condus Constanța - fostul primar Radu Mazăre și fostul șef al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, care nu a ajuns, până în prezent în penitenciar.

Strutinsky a pierdut recursul în casație de la instanța supremă formulat față de condamnarea de 10 ani și 8 luni de închisoare.

 Soluția instanței supreme

Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin împotriva deciziei penale nr.575/P din data de 06 iulie 2020 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze Penale cu Minori şi de Familie. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2021.

În martie 2015, Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată de DNA, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată. El a pretins și primit procente din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societăți comerciale ce realizau lucrări în Portul Constanța sau pentru Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța (modernizare ecluze – echipamente și instalații), scrie justnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Strutinsky se află în orașul italian Bologna

După condamnarea definitivă, el a dispărut din țară, fiind dat în urmărire de Poliția Română, iar în februarie anul acesta s-a predat poliției din orașul italian Bologna.

Omul de afaceri a mai fost condamnat și într-un alt dosar penal, denumit drept dosarul „Polaris”, la șapte ani și 10 luni de închisoare, în care a fost acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită. În același dosar, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a primit o condamnare definitivă de nouă ani de închisoare.

Presa scria, cu ceva timp în urmă, despre faptul că orașul de la malul Mării Negre a fost condus, timp de 15 ani, de un trio compus din primarul orașului Radu Mazăre, președintele Consiliului Județean Constanta – Nicușor Constantinescu și omul de afaceri Sorin Strutinsly. Toți trei se află acum în custodia autorităților judiciare. Primii doi sunt încarcerați în România, în timp ce omul de afaceri se află arest la domiciliu în Italia și așteaptă să fie extrădat.