Copilul care a supraviețuit miraculos accidentului de telecabină s-a trezit din comă

Copilul care a supraviețuit miraculos accidentului de telecabină s-a trezit din comă

Starea de sănătate a singurului supraviețuitor al accidentului în care a fost implicată o telecabină din Piemont a devenit mai bună, odată cu ieșirea din comă.

Singurul supraviețuitor al tragediei din Italia, petrecută după ce o telecabină s-a prăbușit, s-a trezit din comă. Este vorba despre un băiat în vârstă de cinci ani, Eitan, de naționalitate israeliană. Copilul și-a pierdut părinții, un frate în vârstă de doi ani și străbunicii materni. El se află în continuare în stare critică și este internat la Spitalul Regina Magherita din Torino.

Clinic, se află încă în stare critică

Eitan s-a trezit din comă și în curând va ieși de la reanimare, după cum au anunțat reprezentanții unității medicale. „Eitan s-a trezit acum şi este conştient, la reanimare. El vorbeşte cu mătuşa sa”, a anunţat, azi, un purtător de cuvânt al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului.

„Din punct de vedere clinic, el se află în continuare în stare critică, din cauza traumatismelor de la nivelul abdomenului şi toracelui şi diverselor fracturi. În zilele următoare el va ieşi de la reanimare şi va fi transferat la un servicu de lungă şedere”, a mai declarat reprezentantul spitalului torinez.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine sunt cele trei persoane arestate în acest caz

În urma accidentului, marți, polițiștii din Italia au arestat trei persoane care sunt bănuite că au stat la baza accidentului telecabinei din Italia. Catastrofă în urma căreia 11 persoane au murit. Fotografiile care au fost realizate de anchetatori, la locul accidentului, arată fără dubii că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină. Această măsură fusese luată pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Este vorba despre Luigi Nerini, în vârstă de 56 de ani, cel care este directorul companiei Ferrovie del Mottarone, ce administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio.

În cazul celor trei arestați s-a schimbat și încadrarea juridică. Astfel, la infracțiunea de omor a fost adăugată acuzația agravantă legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta provoacă un dezastru.