Alertă printre vârstnici. Noua tehnică prin care pensionarii rămân fără micile averi strânse

Alertă printre vârstnici. Noua tehnică prin care pensionarii rămân fără micile averi strânse

O femeie din București a jefuit un militar pensionar, după ce a reușit să-l convingă să îi țină companie la un local. Jefuitoarea i-a strecurat bătrânului în pahar cinci feluri de somnifere și a ajuns în apartamentul acestuia, de unde a furat inclusiv covoare.

Un militar pensionar în vârstă de 65 de ani a fost jefuit de o femeie de 42 de ani, care i-a strecurat în băutură cinci tipuri de somnifere. Femeia a furat pensia bătrânului, în valoare de 2.500 de lei, precum și mai multe bijuterii și două covoare din apartamentul acestuia. Românca e certată cu legea de mai multă vreme și riscă o pedeapsă până la 10 ani de închisoare.

Cum l-a ademenit femeia pe pensionar

Românca în vârstă de 42 de ani  l-a remarcat pe pensionar, în timp ce își scotea pensia de la bancomat. Se pare că femeia avea experiență în ale jefuitului. După ce l-a urmărit pe bărbat, femeia l-a oprit pe stradă și l-a rugat să îi împrumute câteva momente o brichetă, folosindu-se de această ocazie pentru a intra în vorbă cu bătrânul.

Potrivit relatărilor acestuia, femeia s-a plâns că a fost invitată în oraș, dar s-a trezit practic, singură, motiv pentru care i-a cerut pensionarului să servească o cafea la un local.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A început să se vaite că i-a făcut cineva o invitaţie şi nu mai vine. Că să merg cu ea, să o însoţesc să bea şi ea o cafea", a spus bărbatul.

Prin urmare, cei doi s-au deplasat la un restaurant, unde și-au comandat băuturi.

Femeia a strecurat cinci somnifere în băutura vârstnicului

La un moment dat, bărbatul a mers la toaletă, prilej cu care femeia a strecurat în băutura pensionarului cinci somnifere, potrivit informațiilor transmise de către autorități. Cinci substanţe diferite au găsit medicii legişti în organismul bătrânului.

Pensionarul s-a deplasat ulterior spre casă, însă nu își aduce aminte exact cronologia întâmplărilor. Simțindu-se tulbur, bărbatul a părăsit restaurantul, însă se pare că femeia l-a urmărit fiindcă a reușit să-l jefuiască de 2.500 de lei, dar și de câteva bijuterii și două covoare.

"L-au adus pe acesta în stare de inconştienţă. Aceasta a profitat de starea lui şi ar fi sustras bani, bijuterii dar şi bunuri din apartamentul victimei", spune Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Jefuitoarea a fost luată prin surprindere de fiica bătrânului

În momentul în care jefuitoarea a vrut să părăsească blocul în care a avut loc fapta, pe scara clădirii a întâlnit-o pe fiica vârstnicului, care a recunoscut covoarele din apartamentul tatălui său.

"Nu a apucat să mă atace. M-a ameninţat. Că mă taie.... (În legătură cu- n.r.) tata, ea mi-a spus - Stai liniştită, că e mort!", a relatat fiica pensionarului.

Oamenii legii au identificat-o pe jefuitoare. "Femeia a fost depistată, s-a făcut o percheziţie la domiciliul acesteia. A fost condusă la audieri. Femeia era cunoscută cu antecedente penale", a mai declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Cadrele medicale au semnalat că vârstnicul ar fi putut să intre în comă, având în vedere timpul scurt de administrare a substanțelor medicamentoase, potrivit Antena 3.