A fost publicat ordinul care schimbă regulile după care vor funcționa școlile în România. Cum se vor face calculele

A fost publicat ordinul care schimbă regulile după care vor funcționa școlile în România. Cum se vor face calculele

A fost publicat, în Monitorul Oficial, ordinul comun dat de Sorin Cîmpeanu și Ioana Mihăilă, legat de prezența fizică nediferențiată în școli.

A fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial, ordinul comun al ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Conform ordinului, scenariul de funcționare se va actualiza în funcție de situația epidemiologică

Conform acestui ordin, scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ, pe parcursul anului şcolar/universitar, se va actualiza în funcţie de situaţie epidemiologică, cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină.

Direcţiile de specialitate din Ministerul Educaţiei şi din Ministerul Sănătăţii, precum şi direcţiile de sănătate publică judeţene/a Municipiului Bucureşti, inspectoratele şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti, unităţile de învăţământ preuniversitare vor duce la îndeplinire prevederile ordinului comun, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Se va lua în calcul rata de infectare de vineri, 21 mai, dar vă spun ceva în premieră. Tocmai am avut discuţii cu ministrul Sănătăţii (n.r. – Ioana Mihăilă) şi mâine există posibilitatea să revedem articolul din ordinul de ministru şi eventual să renunţăm la impunerea zilei de vineri ca referinţă.

Ce anunța Sorin Cîmpeanu: „Dacă se modifică decizia mâine, îndată ce se publică în Monitorul Oficial, va intra în vigoare modificarea zilei de referinţă”

Astfel, modificând ordinul de ministru, ar fi posibil să permitem accesul elevilor inclusiv în localităţile în care rata de infectare va coborî sub 1 la mie. Am discutat cu ministrul Sănătăţii şi există înţelegere la nivelul ambelor ministere. Dacă se modifică decizia mâine, îndată ce se publică în Monitorul Oficial, va intra în vigoare modificarea zilei de referinţă.

Solicitarea vine din partea multor elevi care doresc să meargă la şcoală. În cursul zilei de mâine vom avea şedinţa. Ordinul de ministru este posibil să fie publicat încă de mâine seară (luni, 17 mai 2021)”, declara Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, cu o zi înaintea publicării ordinului.