Daniel Tudorache: ”Vom solicita în instanță invalidarea alegerilor”. Fostul primar a arătat în premieră documentul pe care se bazează

Daniel Tudorache: ”Vom solicita în instanță invalidarea alegerilor”. Fostul primar a arătat în premieră documentul pe care se bazează

Prezent în studioul EVZ, Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a vorbit despre momentele tensionate de dinaintea aflării verdictului privind validarea votului și a prezentat, în premieră, motivarea instanței din hotărârea de validare a actualului primar de sector, Clotilde Armand.

Dacă rezultatele oficiale le confirmă pe cele venite pe surse, potrivit cărora la renumărarea voturilor diferența dintre cei doi ar fi de aproximativ o mie de voturi în favoarea lui Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1 va cere imediat în instanță invalidarea alegerilor.

Instanța conferă posibilitatea de a se formula căi extraordinare de atac

Acesta a explicat că încă din motivarea instanței din hotărărea de validare a primarului, dată fiind situația, a fost prevăzută această situație.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Instanța invederează că articolul 509 din Codul de Procedură Civilă conferă posibilitatea de a se formula căi extraordinare de atac împotriva hotărârii definitive, în cazul în care se va reține, de instanța penală, (...) existența unor fraude electorale, respectiv existența unor infracțiuni cu privire la modul în care s-au desfășurat alegerile din 27.09.2010, cu privire la modul în care au fost întocmite înscrisurile oficiale care au fost înaintate la prezentul dosar.”

Tudorache, care a recunoscut că până în luna februarie a suspectat că ”ancheta a fost un blat”, în momentul în care a fost acceptată renumărarea voturilor, a început să aibă ”o rază de speranță” că se va afla adevărul despre ce s-a întâmplat la sectorul 1.