Simona Halep a dezvăluit cât de gravă e accidentarea: Sunt foarte dezamăgită. Update

Simona Halep a dezvăluit cât de gravă e accidentarea: Sunt foarte dezamăgită. Update sursa: arhivă EVZ

Simona Halep (3 WTA) a fost nevoită să abandoneze miercuri, în meciul disputat cu Angelique Kerber în turul secund de la Rom, când scorul era 6-1, 3-3 pentru constănţeană.

Simona Halep a dezvăluit cât de gravă e accidentarea

Update: „Din nefericire, testul cu ultrasunete a arătat că am ruptură musculară la gamba stângă. Voi face un RMN mâine pentru a înţelege gravitatea accidentării, însă în acest moment nu ştim care va fi timpul de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să părăsesc în acest fel turneul de la Roma…

Voi face totul pentru a trata această accidentare şi a reveni cât mai repede posibil. Va mulţumesc mult pentru susţinere şi vă voi ţine la la curent cu evoluţia stării de sănătate”, a mai spus Halep.

La final, Halep a părăsit terenul fiind ajutată de Kerber, de antrenorul Darren Cahill şi de Monica Niculescu. Din cauza accidentării, Halep riscă să rateze turneul de la Roland Garros, care începe la data de 30 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ştirea iniţială: Simona a acuzat dureri foarte puternice la gamba stângă și a cerut intervenția de urgenţă a medicului. După câteva minute în care a fost examinată, Simo a decis să abandoneze.

În cele din urmă, Simona Halep a părăsit complexul în lacrimi, fiind ajutată de mai multe persoane. Înainte de aceste moment, Angelique Kerber a vorbit cu ea și i-a adus un scaun.

„Nu știu cum, nu am făcut nimic”, a fost reacția Simonei Halep când cei care au consultat-o au întrebat-o cum s-a accidentat după 57 de minute.

Jucătoarea noastră a ratat şansa unei noi revanşe cu Jelena Ostapenko, tenismena care a învins-o la Openul Franţei în 2017 şi care o aştepta la Roma în turul 3. Aşa cum o arată şi scorul, Simo a dominat clar primul set şi s-a impus cu 6-1, după care în actul secund a condus cu 2-0.

Simona Halep s-a accidentat în meciul cu Angelique Kerber

Totuşi, Kerber (33 ani, nr. 26 WTA) a avut o reacţie de orgoliu şi început să joace din ce în ce mai bine. Jucătoarea din Germania egalat astfel la 2. La rândul ei, Halep a reacţionat cu un nou break, dar adversara a egalat din nou, după care meciul a fost întrerupt. Simona era campioana en titre de la Roma şi va primi 10.726 de euro şi 60 de puncte WTA pentru prezenţa în turul 2.

La dublu, Irina Begu şi italianca Sara Errani s-au calificat în sferturile de finală după 6-3, 3-6, 10-7 cu perechea Ellen Perez (Australia)/Shuai Zhang (China). Meciul a durat o oră şi 23 de minute, iar învingătoarele şi-au asigurat un cec de 11.130 euro şi 190 de puncte WTA.

Irina Begu şi Sara Errani vor juca în sferturi contra învingătoarelor din meciul Elena Vesnina/Vera Zvonareva (Rusia) - Nicole Melichar (SUA)/Demis Schuurs (Olanda/N.3).

În altă partidă programată în prima rundă, Monica Niculescu şi rusoaica Ala Kudriavţeva au fost învinse de cuplul Gabriela Dabrowski (Canada)/Asia Muhammad (SUA), cu 6-2, 6-1, în doar 54 de minute; învinsele vor primi 5.242 euro, dar şi un punct WTA la dublu.

Turneul WTA 1.000 de la Roma are premii totale de 1.577.613 euro.