Cutiile pentru animale din China care au înspăimântat populația

Cutiile pentru animale din China care au înspăimântat populația Sursa: arhiva EVZ

„Cutiile misterioase” au dus la indignare în China, după ce au fost descoperite, în spatele unui camion de livrare chinezesc, 160 de pui de câine și pisoi, pe moarte.

În Chengdu, un oraș din sud-vestul provinciei Sichuan, China ,voluntarii au oprit un camion care se ocupa de livrare și au găsit în jur de 160 de lăzi care transportau pisici și câini, așa cum arată contul Weibo al grupului chinez de salvare a animalelor Chengdu Aizhijia Rescue Center.

Centrul este convins că toate cutiile de animale se îndreptau către clienții care cumpăraseră aceste cutii pentru cățeluși și pisoi pentru o sumă specială de 1,50 dolari sau 9,90 yuani. „Aceasta este răutate. Animalele de companie se luptă să respire”, a spus un voluntar.

Centrul a răspuns într-o postare de pe Weibo că lăzile nu aveau hrană sau apă și de aceea unele animale au murit în timpul transportului. De asemenea, organizația a estimat că majoritatea pisicilor și câinilor găsiți aveau aproximativ 1 până la 3 luni și erau greu înțărcați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tratament pentru animale

ZTO, compania de curierat responsabilă pentru expediere, a publicat pe Weibo un set de scuze pentru incidentul care a avut loc, dezvăluind că managerul responsabil cu serviciile de curierat din regiunea Sichuan a fost bine pregătit înainte. Compania a mai spus că va face îmbunătățiri privind procedurile de instruire și abordare a modului de „protejare a animalelor”, dar nu a dezvăluit dacă va urma să interzică în totalitate transportul animalelor vii, potrivit natureworldnews.com.

Centrul de salvare a animalelor din Chengdu Aizhijia a declarat de joi că a transmis majoritatea animalelor înapoi la casa lor, spunând că va căuta mediul potrivit pentru traiul animalelor. De asemenea, grupul a făcut un anunț că aproximativ 38 de animale au fost duse la medicii veterinari, astfel încât să poată fi tratați corespunzător, deoarece voluntarii au simțit că s-ar putea să fi contractat boli sau să fi fost răniți în timpul tranzitului.

Găsirea vinovaților

Întrucât lista a fost ștearsă, este greu de reperat de unde a primit animalele, vânzătorul din Chengdu,  dar un grup a reușit să urmărească transportul după ce a văzut reclama de 9,90 yuani pe Taobao, un magazin platformă la fel ca Amazon.

În ianuarie, un raport făcut de presa locală Zhejiang Zaixian a menționat că la sfârșitul anului 2020, serviciul poștal chinez a început să intervină privind cutiile misterioase ale animalelor, atunci când utilizatorii web au observat o creștere bruscă în numărul platformelor de comerț electronic care vindeau cutii pentru animale.

Un grup pentru drepturile animalelor din Beijing, cunoscut sub numele de Protejarea Vocilor Animalelor Asiatice, a dezvăluit către Insider că a observat, în acest an, o creștere a listelor pentru adăposturile animalelor pe platformele de comerț electronic. Liu Zexin, reprezentantul grupului, a dezvăluit celor de la Insider că: „Au  început cu cutii misterioase pentru articole precum produse de înfrumusețare și șampon, însă crescătorii de animale au început să-l folosească ca mijloc de a vinde mai multe animale la un preț mai mic”.