Vârstnicii evită vaccinarea anti-COVID. Statisticile sunt îngrijorătoare

Vârstnicii evită vaccinarea anti-COVID. Statisticile sunt îngrijorătoare

Persoanele vârstnice evită să se vaccineze împotriva COVID-19, după cum arată statisticile aflate la dispoziția CNCAV.

Mai bine de jumătate dintre persoanele vârstnice din România nu acceptă să se vaccineze. Este vorba despre categoria persoanelor cu vârste cuprinse între 70 – 80 și peste 80 de ani. Conform informațiilor prezentate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate, mai puțin de 15% dintre vârstnicii de peste 80 de ani din România s-au vaccinat până acum. Cifrele sunt aproape la fel de mici și în cazul persoanelor din grupa de vârstă 70 - 79 de ani.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că, până la data de 30 aprilie, dintr-un total de 928.836 de persoane peste 80 de ani, doar 136.514 sunt vaccinate. Dintre acestea, au primit schema completă de vaccine doar 97.092 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de sub 15%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele vârstnice evită vaccinarea

În cazul persoanelor din categoria de vârstă 70 - 79 de ani situația nu diferă foarte mult. La centrele de vaccinare s-au prezentat mai puțin de 50% din cetățenii din această grupă de vârstă. Astfel, numărul persoanelor vaccinate cu o doză sau două este de 424.761 de persoane, iar numărul nevaccinaţilor este de 1.106.272.

În același timp, doar 708.293 de persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 69 de ani au dorit să se vaccineze, adică 39%. Procentul este mic în comparație cu cei 1.790.912 de vârstnici care nu au acceptat să se vaccineze, după cum relatează Antena 3.

Andrei Baciu este optimist în legătură cu campania de vaccinare

România se situează pe locul 6 în Uniunea Europeană și pe locul 18 în lume în privința persoanelor vaccinate cu ambele doze. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), secretarul de stat Andrei Baciu.

„România ocupă locul 6 la nivelul UE cu privire la campania de vaccinare. Ne referim la vaccinarea persoanelor cu ambele doze, ceea ce asigură schema completă maximă de imunizare, şi la nivel global ocupă locul 18”, a declarat Andrei Baciu.

La rândul său, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a precizat că persoanele vaccinate cu serul produs de compania Johnson&Johnson sunt considerate imunizate complet. În cazul acestora imunizarea se produce după administrarea primei doze de vaccin.