S-a aflat de ce fiul prințului Harry nu a avut niciodată dreptul la un titlu regal

S-a aflat de ce fiul prințului Harry nu a avut niciodată dreptul la un titlu regal

Interviul istoric acordat starului TV Oprah Winfrey de către Meghan Markle și prințul Harry a stârnit multe reacții din partea britanicilor, având la ora aceasta mai multe întrebări decât răspunsuri.

O controversă majoră discutată în interviu a vizat titlul fiului cuplului Archie, pe numele complet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. În ciuda faptului că după ce s-a născut s-a siutat  al șaptelea pe linia tronului ​​britanic, Archie nu a primit titlul de prinț, ceea ce i-a enervat pe Megan și fanii ei.

Dar lipsa titlului lui Archie la naștere este de așteptat, dat fiind precedentul stabilit de o regulă regală care datează de 104 ani, unde regele George al V-lea a emis un decret în acest sens. Deci nu are nicio legătură cu Meghan aşa cum specula mass-media britanică.

În ciuda așteptărilor lui Megan că fiul ei își va primi titlul de prinț atunci când prințul Charles va ajunge pe tron, i s-a spus că „protocoalele vor fi schimbate”, dar nu i s-a spus şi când se va întâmpla.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce au primit copiii prințului William și Kate Middleton titlurile regale?

Pentru că regina Elisabeta a cerut-o. Ca moștenitor direct al tronului, fiul lor George are întotdeauna dreptul să fie prinț, spre deosebire de frații săi Charlotte și Louis.

Atunci când Kate era însărcinată, regina Elisabeta a emis o scrisoare prin care îi dădea prințului sau prințesei titlul oricărui copil al lui William.

Acest lucru a determinat-o pe Megan să susțină că fiul ei „nu era numit în același mod ca și alți nepoți” ai reginei cum ar fi fost normal.

Câțiva dintre nepoții reginei, printre care Louise Windsor și James, vicontele Severn, ar fi putut primi titluri regale atunci când s-au născut, dar părinții lor au cerut altfel, în dorinţa ca ei să poată duce o viață normală.

Așadar, chiar dacă regina Elisabeta a II-a a decis să evite extinderea titlului HRH, ar putea fi mult mai bine aşa pentru Megan și prințul Harry, având în vedere că de atunci au ales să se retragă cu totul de la îndatoririle regale plecând în SUA definitiv, scrie arabnew.