Primarul Capitalei a sesizat Parchetul după tragedia de la Victor Babeș

Primarul Capitalei a sesizat Parchetul după tragedia de la Victor Babeș

Edilul Bucureștiului, Nicuşor Dan a anunțat, luni seară, că a sesizat Parchetul după tragedia de la Spitalul "Victor Babeş".

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu cazul tragic de luni, de la Spitalul "Victor Babeş", în urma căruia au murit trei pacienți.

Nicușor Dan: "Vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi"

"În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic, în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi", a scris primarul Capitalei, luni seara, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, "fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi".

"Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc", a mai specificat Nicuşor Dan în postarea sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor informații din interior, nimeni din cadrul Spitalului Victor Babeș nu a sunat la 112 ca să anunțe incidentul. Potrivit Antena 3, dosarul a fost trimis la Parchetul Tribunalului București pentru ucidere din culpă.

O nouă tragedie într-un lung șir de tragedii în spitalele românești

Trei pacienți au decedat, luni seară, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Potrivit Ministerului Sănătății, a avut loc o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile. 8 pacienți cu Covid-19 erau internați în unitatea mobilă ATI, dintre care 3 au decedat. Ceilalți 5 pacienți au fost transferați la alte spitale. Unul a rămas la Victor Babeș, doi au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Floreasca și unul la Spitalul ROL 2 (secția militară a Clinicii Ana Aslan).

Ministrul Sănătații Vlad Voiculescu a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului. TIR-ul de terapie intensivă de la Victor Babeș a intrat în funcțiune sâmbătă dimineață.