Marca fiarei. Ce previziune biblică ar consemna pașaportul de vaccinare

Marca fiarei. Ce previziune biblică ar consemna pașaportul de vaccinare

Răspândirea COVID-19 și desfășurarea în masă a vaccinărilor pe tot globul au stârnit îngrijorări și conspirații. Experții în interpretareqa scripturilor spun că profeția Bibliei vorbește despre un moment înainte de a doua venire a lui Isus Hristos, când oamenii vor fi marcați cu „numărul fiarei”.  

Conform Bibliei creștine, a doua venire a lui Iisus Hristos va fi precedată de o epocă de lupte cunoscută sub numele de Marele Necaz. În acest timp, scriptura spune că Antihristul își va exercita puterea și influența asupra lumii, marcându-i pe cei loiali lui cu „Marca fiarei”. Deși nu este clar care va fi acest semn, Cartea Apocalipsei din Biblie spune că va apărea pe mâna dreaptă sau pe frunte, astfel încât „nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât unul care are semnul fiarei sau numărul numelui său” .

În ultimele luni, utilizatorii rețelelor sociale au inundat internetul cu afirmații și conspirații bizare - „Mark of the Beast” a fost lansat ca vaccin Covid deghizat.

Afirmațiile sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece pandemia a luat deja peste două milioane de vieți și este posibil ca virusul să nu dispară niciodată cu adevărat.

Ne puteți urmări și pe Google News

O serie de personalități proeminente au susținut aceste afirmații bizare. Congresmana americană Marjorie Taylor Greene a comparat conceptul de „pașapoarte de vaccin” cu marca.

Alții au susținut în mod fals că vaccinurile Covid conțin microcipuri care sunt administrate în secret cu fiecare jab.

Afirmațiile au fost abandonate de către experți în sănătate și teologi deopotrivă, dar unii cred că răspunsul global la pandemie ar fi putut stabili scena pentru ca aceste evenimente profetice să se desfășoare într-o zi.

Semnul de loialitate față de Antihrist

Tom Meyer, profesor de studii biblice la Shasta Bible College și Graduate School din California, SUA, a declarat pentru Express.co.uk de ce evenimentele actuale au stârnit îngrijorări cu privire la semn.

El a spus: „Combinația unică de COVID-19, progresele tehnologice și o creștere a supravegherii digitale ar putea contribui la componente esențiale pentru implementarea globală a„ mărcii fiarei ”biblică.

Conform Bibliei, această marcă este sigiliul oficial al Antihristului și un semn de loialitate față de el (Apocalipsa 13: 16-18).

În timpul necazului biblic, marca va fi cerută tuturor de pe pământ, din fiecare segment al societății, și va fi aplicată pe mâna dreaptă sau pe frunte; nimeni nu va putea cumpăra sau vinde nimic fără marca.

Dar oricine primește semnul, care este numele lui Antihrist (sau numărul 666 care reprezintă numele său), se aliniază la Antihrist și se condamnă la chinuri veșnice (Apocalipsa 14:11).”

Vaccinurile covide nu sunt semnul fiarei, dar expertul biblic a susținut că supravegherea în masă și monitorizarea persoanelor sănătoase și infectate sunt un posibil precursor al lucrurilor care urmează să vină.

La fel cum atacurile teroriste din 11 septembrie au dus la supravegherea permanentă în lupta împotriva terorismului, expertul crede, la fel și viața privată va avea de suferit în numele siguranței sănătății publice”.

Microciparea oamenilor

Profesorul a mai adăugat: „COVID-19 este un moment de cotitură în istoria supravegherii digitale; nu vom reveni niciodată la„ normal ”. Progresele tehnologice pe care mulți le-au perceput inimaginabile acum o generație sunt acum o realitate.

În cele din urmă, majoritatea aspectelor vieții noastre vor fi automatizate de o tehnologie care vă recunoaște instantaneu identitatea prin recunoașterea facială sau prin amprenta dvs.

Numeroase companii tehnologice din întreaga lume au făcut deja titluri prin microciparea angajaților lor (o nouă tendință în viitorul schimbului de bunuri și servicii); acest lucru demonstrează cât de aproape suntem de a marca în mâna dreaptă sau în frunte „o realitate larg răspândită (Apocalipsa 13:16)”.

Potrivit Scripturii, oricui nu are semn în timpul Marii necazuri i se va interzice să funcționeze în societate.

Acest lucru nu se întâmplă încă și, potrivit profesorului Meyer, Antihristul nu și-a făcut încă apariția pe scena geopolitică.

Dar el a avertizat: „Duhul Antihristului, care funcționează deja în lume prin politicieni și birocrați nelegiuiți, ar putea, fără îndoială, să profite de aceste oportunități fără precedent pentru a pune bazele pentru a pregăti calea pentru„ Marca fiarei ”. . "

Care este numărul fiarei

Eric M. Vanden Eykel, profesor asociat de religie la Colegiul Ferrum, a analizat, de asemenea, afirmațiile că vaccinul COVID-19 este legat de Marca fiarei. Într-un articol pentru Conversație, el a numit revendicările o „idee marginală promovată de teoreticienii conspirației”.

El a spus: „Ca învățat al literaturii creștine timpurii, aș observa că semnul fiarei din Apocalipsa a fost de-a lungul istoriei înțeles greșit ca referindu-se la diverse evenimente și fenomene. Conexiunea sa cu vaccinul COVID-19 este doar ultimul exemplu de astfel de neînțelegeri”.

Profesorul a susținut că Marca fiarei sau numărul fiarei era o referință obscură la împăratul roman Nero. Cartea Apocalipsei a fost datată în secolul I d.Hr. și conținutul său, conform unor interpretări, face aluzie la evenimentele din acea vreme.

Profesorul Eykel a explicat: „Există o practică binecunoscută în lumea antică numită„ gematria ”, în care literelor li se atribuie valori numerice.

„Acest lucru permite autorilor să se refere la indivizi folosind„ numărul numelui lor ”, mai degrabă decât numele lor real.” În acest caz, valoarea numerică a titlului lui Nero în caractere ebraice - Caesar Nero - se adaugă la 666.