Sopârlă gigant la „cumpărături” printre rafturile unui magazin. Video

Sopârlă gigant la „cumpărături” printre rafturile unui magazin. Video

O șopârlă uriașă din specia Varanus salvator a speriat clienții unui magazin din Thailanda. Varanul a urcat pe rafturile unui raion de lactate. Enorma şopârlă nu s-a lăsat până nu a ajuns pe raftul de sus.

Mai apoi a început să se plimbe pe rafturi, filmată fiind de clienții magazinului.

Reptila la cumpărături

Reptila de aproape 2 metri lungime a ieșit dintr-un canal de apă din apropiere, s-a plimbat prin magazin, probabil în căutare de hrană, apoi a început să escaladeze rafturile, aruncând produsele pe jos.

Momentul a fost filmat și postat pe rețeaua de socializare Facebook, fiind distribuit de peste 18.000 de ori. Clipul video se încheie cu reptila așezată pe rafturi, în timp ce clienții prezenți în magazin râd de situație. O angajată a sunat de urgență la poliție, iar un echipaj special a ajuns imediat la locul incidentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste reptile sunt o prezență obișnuită în anumite zone din Thailanda. Varanus salvator poate atinge 2,5 metri lungime și este a doua șopârlă ca mărime din lume, după dragonul de Komodo, care este tot o specie de varan.

Autoritățile din orașul Nakhon Pathom, unde a avut loc întâmplarea, au tranchilizat reptila și au eliberat-o în sălbăticie.Video aici.

Varanii sunt periculoşi, mai ales când sunt atacaţi. Se pare că, din cauza secetei, hrana a devenit o problemă, aşa că şopârla a plecat în căutare. Varanul se hrăneşte, de obicei, cu peşte, şerpi sau broaşte, scrie Digi24.

Despre Varanus salvator

Se spune că Varanus salvator, cel de față, crește până la 3 metri lungime, dar majoritatea adulților au cel mult 1,5 metri lungime. Indivizii au o bandă temporală neagră, mărginită cu galben, care se întinde înapoi de la fiecare ochi. Gâtul acestui monitor este foarte lung, cu botul alungit. Nările sunt aproape de capătul nasului. Coada este comprimată lateral și are o chilă dorsală. Cântarele de pe partea de sus a capului sunt relativ mari, în timp ce cele de pe spate sunt de dimensiuni mai mici și sunt cu cheile.

Culoarea monitorului de apă este de obicei maro închis sau negricios, cu pete galbene în partea inferioară a șopârlei. Marcajele galbene de pe specie tind să se diminueze pe măsură ce individul îmbătrânește.