Miniștrii europeni ai sănătății analizează în această seară recomandările EMA, în privința vaccinului AstraZeneca

Miniștrii europeni ai sănătății analizează în această seară recomandările EMA, în privința vaccinului AstraZeneca Vaccin AstraZeneca. Sursa foto: Dreamstime

Recomandările Agenției Europene a Medicamentului sunt analizate miercuri seară de miniștrii europeni ai sănătății, reuniți prin videoconferință. Comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides insistă că cele 27 de state membre trebuie să se coordoneze și să vorbească pe o singură voce în privința serului AstraZeneca, lucru esențial, spune ea, pentru a obține încrederea oamenilor în vaccinarea anti-COVID-19.

O abordare unitară vor și autoritățile de la București înainte de a la o decizie în privința modului în care va continua campania națională de imunizare.  Președintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, a precizat că schema de vaccinare în privința vaccinului AstraZeneca nu se modifică deocamdată, însă vor avea o ședință în care vor implica și medicii hematologi pentru revizuirea recomandărilor.

Directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, doctor Hans Kluger, consideră că încrederea în vaccinuri și vaccinare poate fi crescută prin transparență.

”De aceea comunicarea riscului oamenilor este deosebit de importantă, să spunem oamenilor ceea ce știm, ceea ce nu știm și ceea ce este încă în studiu. Efectele secundare reprezintă ceva la ce ne-am așteptat și fac parte integrantă din întregul procedeu de vaccinare.”, a declarat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doctorul Hans Kluger atrage atenția că fiecare țară trebuie să ia în serios cercetările și rezultatele obținute pentru vaccinul AstraZeneca. Reprezentantul OMS a adăugat că beneficiile acestui vaccin sunt în continuare mai mari decât riscurile COVID-19, fiind a doua cea mai mare cauză de deces în Europa.

Photo 213387705 © Marc Bruxelle - Dreamstime.com