Joe Biden a decis. Statele Unite ale Americii reiau legătura cu acest popor, pus la colț de Donald Trump
- Nicolae Comănescu
- 7 aprilie 2021, 22:01
Joe Biden și administrația pe care o conduce au convenit să acorde un ajutor financiar Palestinei, repudiată de fostul președinte Donald Trump.
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), își îndreaptă atenția și către Palestina. Se pregătește un ajutor financiar în valoare de 235 de milioane de dolari pentru palestinieni. Banii vor veni din următoarele surse: 150 de milioane de dolari prin Agenţia Naţiunilor Unite de Ajutorare pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), 75 de milioane de dolari pentru sprijin economic şi 10 milioane de dolari asistenţă pentru dezvoltare.
Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, vrea să reia legăturile cu Autoritatea Palestiniană, după trei ani de pauză
Joe Biden a anunțat că doreşte să schimbe abordarea pe care a avut-o fostul președinte, Donald Trump. Despre care palestinienii spuneau că favorizează prea mult Israelul. Actuala administrație de la Washington promisese să reia asistenţa economică şi umanitară în valoare de sute de milioane de dolari. Dar și să coopereze pentru redeschiderea misiunii diplomatice palestiniene la Washington, conform Agerpres.
Colaboratorii liderului de la Casa Albă au spus că vor ca soluţia bazată pe coexistenţa a două state, unul palestinian şi unul israelian, să devină o prioritate în politica Americii, legat de conflictul israeliano-palestinian. Până în acest moment, oficialii de la Washington au acţionat prudent şi au lăsat să se înţeleagă că orice decizii majore probabil vor aştepta alegerile din Israel, desfăşurate recent. Dar şi alegerile parlamentare şi prezidenţiale palestiniene, de la datele de 22 mai şi 31 iulie.
Donald Trump a decis în anul 2018 să întrerupă orice legătură cu Autoritatea Palestiniană
Fostul președinte Donald Trump a blocat aproape întreaga asistenţă după ce a întrerupt relaţiile cu Autoritatea Palestiniană. Eveniment ce s-a petrecut în anul 2018. Măsura a vizat anularea ajutorului pentru finanţarea UNRWA, care furnizează asistenţă celor 5,7 milioane de refugiaţi palestinieni înregistraţi în Orientul Mijlociu.
Fondurile îndreptate către UNRWA nu vor ajunge la nivelul celor 365 de milioane de dolari pe care Statele Unite ale Americii (SUA) le-au furnizat agenţiei internaţionale în anul 2017, conform sursei citate.