Potențial pericol de infectare la Buzău. Lumea s-a îmbrâncit cu jandarmii

Potențial pericol de infectare la Buzău. Lumea s-a îmbrâncit cu jandarmii

Lumea a ieșit la cumpărături într-o piață din Buzău, acolo unde oamenii nu au mai ținut cont de nicio regulă impusă în pandemie.

N-au mai ținut cont de nicio restricție și au ieșit la cumpărături. La Buzău, oamenii s-au înghesuit, îmbrâncit și au avut conflicte cu forțele de ordine la inaugurarea unei piețe volante. Toată hărmălaia a devenit un veritabil focar de infectare, pentru că nu s-a respectat distanțarea fizică. În plus, au existat și persoane care nu au purtat măști de protecție trase deasupra nasului.

Jandarmii care au încercat să mențină ordinea au făcut față cu greu mulțimii stimulate de cumpărături. Forțele de ordine au fost înjurate și huiduite de cumpărători. Constantin Toma, primarul orașului Buzău, a explicat că oamenii au fost dornici să revină la piața respectivă, închisă pentru o perioadă de timp de aproximativ un an. Așa că nu s-a mai ținut cont de contextul pandemiei.

Potențial focar de infecție la Buzău, după ce lumea s-a călcat în picioare la o piață

„Acest târg, piața volantă, funcționează de foarte mult timp. A fost întrerupt de mai bine de un an de zile și s-a luat decizia să se redefinească, inclusiv produse agroalimentare cu iepuri de casă, porumbei, sunt și câteva restaurante gen terasă și probabil lumea simțea această nevoie de socializare”. A declarat primarul din Buzău la Antena 3. Teoretic, exista o limită a vizitatorilor care intrau în incinta respectivului centru comercial. Unii ieșeau, alții intrau, pentru a nu se crea aglomerație. Oamenii, nerăbdători, nu s-au mai supus acestei măsuri de protecție sanitară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Le-a fost dor de piața închisă de un an

„A venit foarte multă lume și nu au acceptat idee de câte persoane ies, atâtea persoane să intre. (...) Măsurile s-au luat, au venit toate organele statului acolo, au venit și jandarmii și Poliția Locală. Când vine un puhoi așa este greu să controlezi, dar până la urma oamenii au înțeles și s-a rezolvat. Să sperăm că va fi mai bine”, a mai afirmat primarul Constantin Toma pentru sursa citată.