Anunț de ultimă oră. Ce se intamplă cu vacanța și dacă se închid școlile

Anunț de ultimă oră. Ce se intamplă cu vacanța și dacă se închid școlile

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la funcționarea școlilor în perioada următoare.

Școlile nu se închid în această perioadă. Declarația îi aparține ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Într-o declarație de presă, ministrul Educației a precizat că ordinul de ministru privind structura anului școlar va fi semnat în cursul zilei de astăzi, luni, 29 martie. Sorin Cîmpeanu a mai spus  că școlile nu se închid deoarece elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a nu vor avea programul modificat și vor merge la ore. Aceștia vor susține cursuri în intervalul 12 - 30 aprilie.

„Ordinul de ministru cu privire la structura anului școlar se semnează astăzi (29 martie – n.red.). Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat! Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a ținut să dea o replică celor care contestă decizia de prelungire a vacanței de primăvară. El a precizat că în cele două săptămâni care vor fi în plus se vor putea ține ore remediale. Acest lucru va fi posibil în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 6 la o mie de locuitori. De asemenea, ministrul a precizat că și grădinițele vor putea organiza activități educaționale, cu avizul DSP.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP!”, a declarat ministrul Educației.

Decizia Ministerului Educației

Comitetul pentru Dialog Social de la Ministerul Educației a decis joi să mențină măsurade  prelungire a vacanței de primăvară pentru toată luna aprilie - 2 aprilie - 4 mai. Excepție vor face elevii din clasele a opta și a douăsprezecea, care vor face ore online în perioada 12-30 aprilie. Aceștia vor avea vacanțele stabilite inițial, pentru paștele catolic, respectiv cel ortodox.

S-a decis de asemenea că examenele de evaluare națională și bacalaureat vor avea loc la datele deja stabilite. Semestrul doi va fi redus cu o săptămână, dar fără a se face ore de recuperare. Anul școlar se va încheia pe 25 iunie, pentru toți elevii mai puțin cei de clasa a opta.