Aproape 6.000 de episoade au fost raportate pe portalul de internet “Everyone’s Invited”, fondat de Soma Sara, în vârstă de 22 de ani, hotărâtă, spune ea, să eradicheze “cultura violului” din școli și nu numai.

Poveştile îngrozitoare ale elevelor vin după arestarea, pe 16 martie, a unui ofițer de poliție din Londra, acuzat de răpirea și uciderea lui Sarah Everard, o femeie a cărei dispariție a stârnit indignare și o dezbatere națională privind siguranța femeilor.

Cu intenția de a arăta o atenție deosebită, poliția a selectat acum o serie de cazuri raportate pe site, care implică copii din peste 100 de școli, inclusiv unele foarte prestigioase, precum Sherborne, Westminster și Eton, unde au studiat, printre alții, primul-ministru Boris Johnson și Prințul William.

La Highgate School, o cunoscută școală privată din Londra, cursurile au fost suspendate săptămâna aceasta, după publicarea online a unui dosar cu peste 200 de mărturii de la elevi și foști elevi. Școala a anunțat o anchetă internă independentă.

https://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2021/03/27/seimila-denunce-di-violenza-sessuale-coinvolte-scuole-private-in-gran-bretagna_2b65342f-3f64-43ee-97fe-1603a47925ca.html