Construcții ilegale în Parcul Herăstrău. Dosar penal și percheziții la trei firme | VIDEO

Construcții ilegale în Parcul Herăstrău. Dosar penal și percheziții la trei firme | VIDEO

Dosar penal pentru construcții ilegale în Parcul Hrăstrău. Poliția Română a anunțat percheziții la trei firme acuzate de executare, fără autorizație de construire, în zone de protecție a monumentelor

Construcții ilegale în Parcul Herăstrău. O amplă anchetă a Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română a culminat cu efctuarea a patru percehziții în care sunt vizate trei firme.

Dosarul este cercetat de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Poliția Română a transmis că, la această oră, polițiștii Direcției Economice efectuează 4 percheziții domiciliare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Descinderile au loc în municipiul București și în județul Ilfov.

Surse judiciare au precizat, pentru evz.ro, că este vorba despre demolări și construcții ilegale efectuate în Parcul Regle Mihai I – Herăstrău.

Construcții ilegale în Parcul Herăstrău

În această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de executare, fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate și abuz în serviciu, transmite Poliția Română.

Faptele, susțin anchetatorii, au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desființare fără autorizație de construire/desființare în zona unui parc.

Lucrări stopate de anchetatori

Parcul, se arată în comunicat, figurează cu regim de monument istoric, urmând a fi pusă în aplicare o ordonanță de oprire a lucrărilor emisă de unitatea de parchet.

 

Reprezentanții ai trei societăți comerciale vor fi conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

 

La acțiune, participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.

Parcul Herăstrău va purta numele Regelui Mihai I