Noile reguli ale pandemiei aduc statul român în fața instanței. Ce legi ar fi încălcate

Noile reguli ale pandemiei aduc statul român în fața instanței. Ce legi ar fi încălcate

Un avocat din Brașov dă statul român și CNSU în judecată pentru modificarea orei la care românii trebuie să intre în casă.

Alexandru Goga, un avocat din Brașov a luat prin surprindere pe toată lumea după ce a anunțat că dă statul român și CNSU în judecată. Motivul? Modificarea orei la care care românii trebuie să intre în case și nu mai au voie să circule fără un motiv bine întemeiat.

Înainte de a lua această decizie, el a explicat că a studiat mai multe decizii ale Curţii Constituţionale (CCR), dar și multe legi despre drepturile omului.

„Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie", a explicat Alex Goga pentru adevarul.ro.

„Poate eu lucrez ziua şi am timp să mă relaxez doar noaptea, să mă plimb în jurul locuinţei, să merg undeva să mă plimb sau chiar într-un parc, pentru că mi se pare că parcurile nu sunt închise acum. Oricum, cei mai mulţi oameni dorm noaptea, aşa că sunt mult mai puţini cei care ies după ora 22,00 şi, atunci, şi riscul de infectare este mai mic. De ce să nu mă pot relaxa, mai ales că se apropie vara, când la ora 22,00 încă este lumină?”, mai spune acesta.

Un avocat din Brașov dă statul român și CNSU în judecată

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) îl susține pe juristul din Braşov şi a trimis deja o solicitare instanţei de judecată.

„Ținând cont că vorbim de o îngrădire, o încălcare a drepturilor omului, ASUM Brașov s-a alăturat demersului și a depus, la Curtea de Apel Brașov, o cerere de intervenție accesorie în acest proces.

Prin cererea de intervenție, ASUM Brașov solicită instanței de judecată admiterea acțiuni și anularea Hotărârii CNSU nr. 16 din 10.03.2021 și anexele acesteia", se arată într-un comunicat al ASUM.

Ne puteți urmări și pe Google News