Joe Biden a semnat! Plan gigantic de relansare economică. Câți bani primesc americanii

Joe Biden a semnat! Plan gigantic de relansare economică. Câți bani primesc americanii

Joe Biden, preşedintele SUA, a semnat planul de relansare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari. Legea a fost semnată la aproape două luni de când Biden a fost învestit în funcție.

Joi, Joe Biden, preşedintele SUA, a semnat planul de relansare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

Preşedintele SUA Joe Biden a semnat joi, la o zi de la adoptarea de către Congres, giganticul plan de relansare economică în valoare de 1.900 miliarde de dolari, relatează AFP.

Joe Biden a semnat această lege la Biroul Oval, la şapte săptămâni de la preluarea puterii la Casa Albă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 525.000 de morţi în Statele Unite. Prima economie din lume s-a contractat cu 3,5% anul trecut, fiind cel mai greu an de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Joe Biden a semnat planul de relansare economică

Preşedintele SUA Joe Biden a salutat miercuri adoptarea de către Congres a unui plan gigantic de relansare economică în valoare de 1.900 miliarde de dolari care le oferă americanilor, potrivit lui, „șansa de a reuşi”, relatează AFP.

„Această lege le oferă celor care sunt coloana vertebrală a ţării noastre - lucrătorii care au construit-o şi o menţin în funcţiune - o şansă de a reuşi”, a indicat liderul de la Casa Albă la câteva minute de la adoptarea acestui text de către Camera Reprezentanţilor.

Într-un scurt comunicat, Joe Biden a confirmat că va promulga această lege vineri la Casa Albă.

Planul de relansare economică al preşedintelui SUA Joe Biden a fost adoptat miercuri în Congresul american, înregistrând, doar datorită sprijinului democraţilor, un succes major la 50 de zile de la sosirea preşedintelui american la Casa Albă, relatează AFP.

Planul de 1.900 miliarde de dolari a fost aprobat cu 220 de voturi, împotriva a 211, între care un democrat. Preşedintele SUA urmează să-l promulge vineri, la timp pentru a evita suspendarea prevăzută a alocaţiilor de şomaj excepţionale.

CITEȘTE ȘI Armata intervine. Marinarul dispărut în Marea Neagră este căutat de militarii Fregatei ”Regina Maria”

CITEȘTE ȘI România nu a primit doze din lotul AstraZeneca cu probleme în Europa. Declarațiile lui Valeriu Gheorghiță