Actualitate
Breaking News în Kenya. Avionul cu turiști români a aterizat la Mombasa VIDEO
Breaking News în Kenya. TAROM a fost subiect de presă în Kenya spre bucuria oficlialilor care au declarat că acest zbor aduce o rază de speranţă.
Breaking News în Kenya.
TAROM a fost subiect de presă în
Kenya spre bucuria oficlialilor care au declarat: acest zbor aduce o rază de speranţă cu privire la redeschiderea turismului.
Un avion cu turiști români a aterizat pe aeroportul dim Mombasa, capitala Kenyei. După o lungă perioadă de restricții, acest eveniment a fost taratat cu mare atenție de către mass-media locală. Toate televiziunile au prezentat veste ca Breaking News. Aterizarea avionului TAROM în capitala Kenyei a fost ca o sărbătoare.
Breaking News în Kenya. Avionul cu turiști români a aterizat la Mombasa
„Aterizarea aeronavei #TAROM în Mombasa a fost subiect de Breaking News în Kenya, zborul
București - Mombasa. Fiind primul zbor charter care a fost organizat odată cu redeschiderea turismului în țara din estul Africii” , se arată în mesajul TAROM de pe
social media.
Preşedinta Autorităţii pentru Turism din Kenya Betty Radier a declarat că acest zbor aduce o rază de speranţă pentru această industrie. Care a fost afectată de pandemia de COVID-19, conform publicaţiei locale The Star. Care mai menţionează că la bordul aeronavei s-au aflat 116 pasageri. De asemenea, ea a subliniat că Europa de Est este o piaţă cheie pe care Kenya mizează pentru revitalizarea turismului.
Betty Radier a afirmat că Europa de Est are un mare potenţial de turişti şi ca urmare a relaţiilor politice şi social-economice dintre Kenya. Da şi statele din regiune. Zborul Tarom este primul dintr-o serie de nouă astfel de curse, care se vor derula până în luna august.
TAROM a pus în mişcare planul de restructurare
În urma ajutorului primit din partea Comisiei Europene, TAROM a pus în mişcare planul de restructurare.
Compania TAROM a pus în mișcare planul de restructurare, Compania PWC face un audit al firmei. Iar în cadrul planului de restructurare vor fi dați afară aproape 700 de angajați.
Ca urmare a performanței financiare negative din ultimii ani, pentru a asigura continuarea operațiunilor, în februarie 2020, compania Tarom a obținut un ajutor de salvare, sub forma unui împrumut din Trezorerie, aprobat de către Comisia Europeană. Acesta ar fi trebuit să acopere necesarul de lichidități al companiei pentru perioada martie – august 2020, asigurând funcționarea normală a acesteia până la până la elaborarea unui plan de restructurare în vederea notificării Comisiei Europene.