Sorin Oprescu, fost primar general, dezvăluiri din perioada arestului. De ce devenise un pericol pentru Klaus Iohannis

Sorin Oprescu, fost primar general, dezvăluiri din perioada arestului. De ce devenise un pericol pentru Klaus Iohannis

Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, a vorbit despre problemele pe care le-a avut cu legea în anul 2015.

Sorin Oprescu, fost primar general în București, a avut probleme cu legea. În anul 2015, medicul a fost arestat și trimis în judecată de procurorii DNA. Pentru  luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. În timp ce a fost oprit de polițiști în trafic, asupra lui Oprescu s-a găsit suma de 25.000 de euro.

Astfel, el a ajuns să petreacă în arest preventiv 54 de zile, o perioadă care l-a marcat puternic. Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Riafi”, de la Kanal D, fostul primar al Capitalei a vorbit despre acel episod.

Sorin Oprescu, fost primar general: „Am început și eu să derulez lucrurile”

„Călcatul în picioare a demnității și modul în care procedează tovarășii procurori: nici o întrebare, nici o chemare la DNA timp de două săptămâni, de la arest, adică să mă aducă, nu să mă cheme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nimic! Stai, împarți timpul cu colegii de camera…Ce m-a impresionat? Cel mai tare, ce m-a lovit în moalele capului? Că șeful Arestului (n.r. -  de la Arestul Central). Mi-a spus. Noi știam că veniți de 6 zile. Vă dau cuvântul meu de onoare! Am început și eu să derulez lucrurile, am spus avocatului ce aveam de spus”. A declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a făcut o legătură între problemele pe care le-a avut cu legea și încrederea de care se bucura înaintea acelui episod. Unele sondaje îl plasau peste președintele Klaus Iohannis.

„Nici până azi nu pot să-mi explic chestia asta”

„Să vă spun că a fost o premoniție? Nu, n-a fost nici un fel de premoniție. Undeva în iulie a ieșit un sondaj care mă ducea la încredere puțin mai sus decât Iohannis. Nu știu ce am avut, nici astăzi nu știu, m-am oprit la avocat și l-am întrebat următorul lucru. Dumneata la vară ești aici? Nu pleci în concediu? Mi-a spus. Nu. Dar de ce?

S-a întâmplat ceva domnule Oprescu? Nu s-a întâmplat nimic, dar vreau să știu așa. Nici până astăzi nu pot să-mi explic chestia asta. Au venit toate buluc. Deranjam, încurcam, dar mizerabil a fost călcatul în picioare al demnității”. A mai spus Oprescu pentru sursa citată.