Estonia a fost lovită dur de propagarea tulpinii britanice. Va reintra în carantină

Estonia a fost lovită dur de propagarea tulpinii britanice. Va reintra în carantină

Țara baltică, una dintre cele mai lovite de pandemie la nivel global, resimte din plin șocul mutației britanice a SARS-CoV-2, extrem de contagioasă.

Estonia a fost lovită dur de propagarea tulpinii britanice! Estonia va reintra în carantină de joi şi cel puţin până la jumătatea lui aprilie, a anunţat premierul Kaja Kallas Țara baltică urmează să reintre în carantină începând de joi, a declarat premierul eston. Datele cu privire la contagiunea virusului Covid-19 în această ţară sunt pe cale să explodeze. Varianta britanică s-ar afla, potrivit autorităţilor, la originea acestei intensificări, relatează Euronews. Începând de joi, toate instituţiile şcolare, magazinele cnsiderate neesenţiale, restaurantele, barurile şi cafeneleleurmează să fie închise.

Premier: „Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică”

„Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil”, a afirmat premierul Kallas într-o declaraţie televizată, citată de dpa.

Citește și Estonia avertizează că Rusia se pregătește pentru un conflict de amploare cu NATO

Ne puteți urmări și pe Google News

Această izolare strictă urmează să rămână în vigoare cel puţin până la jumătatea lunii aprilie. Estonia este în prezent una dintre țările cele mai afectate de pandemie din întreaga lume. Statisticile înregistrează peste 1.000 de contaminări cu noul coronavirus la un milion de locuitori. În ultimele săptămâni, s-a evitat la limită o reintrare în carantină. S-au menţinut deschise numeroase locuri publice, însă prin impunerea unui protocol sanitar strict.

Citește și Contrapunct EVZ. Carantinare și disperare, Va fi obligatorie vaccinarea?

Estonia a fost lovită dur! 10% din populație a fost imunizată

Aproape 140.000 de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, reprezentând aproape 10% din populația Estoniei. Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), ţara cu 1,9 milioane de locuitori,înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa.

Pandemia continuă să facă ravagii în Europa. Joi, cancelara Angela Merkel și premierii celor 16 landuri federale germane au decis prelungirea lockdown-ului până pe 28 martie din cauza numărului ridicat de noi infectări.  Tot joia trecută, guvernul grec a anunţat că lockdown-ul aflat în vigoare va fi prelungit până la 16 martie. Va fi chiar suplimentat cu noi restricţii.

Sursă foto: Baltic Times