Australia își menține granițele închise de frica COVID. Măsura a fost prelungită cu trei luni

Australia își menține granițele închise de frica COVID. Măsura a fost prelungită cu trei luni

Australia își menține granițele închise de frica COVID, măsura fiind prelungită cu încă trei luni, conform anunțului făcut de ministrul Sănătății.

Australia își menține granițele închise de frica COVID. Frontierele Australiei vor rămâne închise pentru cel puțin trei luni. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Greg Hunt, conform AFP.

Greg Hunt a precizat că Australia va prelungi cu cel puţin trei luni decizia de închidere a frontierelor sale internaţionale. Aceasta este o politică de autoizolare menită să o protejeze de COVID-19. Măsura este deja în vigoare de un an.

Guvernul a fost avertizat de experţi că situaţia COVID-19 în străinătate prezintă un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât au apărut mai multe mutații contagioase ale bolii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drept urmare, Greg Hunta a precizat că autoritățile din Australia va prelungi controlul strict la frontiere până la 17 iunie.

Australia şi-a închis rapid frontierele internaţionale după izbucnirea pandemiei de COVID-19. Autoritățile au interzis intrarea majorităţii străinilor, în țară, cu unele excepţii. A fost limitat, de asemenea, numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână. În aceste condiții, zeci de mii de cetățeni din Australia au fost nevoiți să rămână blocați în străinătate.

Australia își menține granițele închise de frica COVID

Călătorii autorizaţi să intre pe insulă trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel. Costurile de carantinare, care ajung la mai multe mii de dolari, sunt suportate de fiecare persoană carantinată.

Cu toate acestea, politica de închidere a frontierelor s-a dovedit benefică. Australia a înregistrat mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Pec ale de consecință, statul a impus puține restricții pe plan intern, pentru cetățeni.

Citește și: 

România ajunge la un milion de persoane vaccinate. Premierul Cîțu va fi prezent la eveniment

Povestea bărbatului de 104 ani din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID

Donald și Melania Trump s-au vaccinat împotriva COVID în ianuarie, în secret