HORECA vine cu noi revendicări. Ce se dorește pentru restaurante
- Ionel Sclavone
- 24 februarie 2021, 20:40
HORECA vine cu noi revendicări pentru autorități, în contextul pandemiei, și dorește ca restaurantele să rămână deschise până la un lockdown complet.
HORECA vine cu noi revendicări pentru autorități. Reprezentanții industriei cer autorităților să permită deschiderea restaurantelor chiar dacă coeficientul de infectare cu COVID-19 depășește 3 la mie. În opinia acestora nu există o justificare pentru ca restaurantele să rămână închise. Solicitarea vine în condițiile în care municipiul București se apropie de pragul critic de infectare, de 3 la mie.
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a avut o discuție cu reprezentanții Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România și ai Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.
În cadrul întrunirii s-a discutat despre posibilitățile de funcționare a restaurantelor în actualul context epidemiologic. Cu acest prilej s-a reiterat dorința reprezentanților HORECA de a menține restaurantele deschise în condițiile respectării restricțiilor.
Ce se întâmplă cu cei ce încalcă legea
În acest context, a fost discutată și practica unor unități care încalcă prevederile legale în vigoare. În cazul acestora s-a propus sancționarea cu retragerea autorizației de funcționare pentru încălcarea cu rea-credință a legii.
„În urma întrevederii așteptăm ca Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România și Asociația Furnizorilor din Industria Nunților să prezinte Instituției Prefectului - Municipiul București o serie de propuneri pe care instituția noastră le va înainta, spre analiză, Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, au transmis reprezentanții Prefecturii.
HORECA vine cu noi revendicări
Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a solicitat ca restaurantele să funcţioneze până la un lockdown complet.
„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie. Și funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet. Al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%”, a declarat președintele HORA.
Potrivit spuselor sale, HORA a depus o acțiune în instanță prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern din 4 decembrie 2020.