Începe o nouă Primăvară Arabă? Biden caută iar democrați printre teroriști

Începe o nouă Primăvară Arabă? Biden caută iar democrați printre teroriști

Schimbarea politicii SUA din Orientul Mijlociu amenință să dexclanșeze noi războaie sângeroase. Efectele venirii la putere a lui Joe Biden au început deja să se vadă.

Începe o nouă Primăvară Arabă? Biden a reînceput să vorbească despre „opoziția moderată” din Siria.

Reluând șabloanele Administrației Obama, americanii susțin că milițiile Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) s-au reformat și nu mai sunt afiliate la Al-Qaeda.

Istoria secretă. Basarabia, salvată de soldații ardeleni din armata Austro-ungară

Semne de bunăvoință dau și jihadiștii. Hay’at Tahrir al-Sham, organizația islamistă care conduce regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, l-a eliberat recent pe jurnalistul și propagandistul american Bilal Abdul Kareem. Acesta fusese reținut din cauza unui conflict cu Hayat Tahrir al-Sham. Oficial, el a fost eliberat ca urmare a cererilor făcute din partea unui grup de localnici și personalități publice din Atimah.

Începe o nouă Primăvară Arabă? ISIS scoate din nou capul

Între timp, teroriștii Statului Islamic au început să-și facă simțită iar prezența. Insurgenții au organizat o nouă ambuscadă împotriva unei unităși a Armatei Arabe Siriene (SAA) ăn Homs. Potrivit anunțului făcut de agenția de știri a grupului terorist, cinci soldați sirieni au fost uciși în atac.

Cu numai câteva zile mai devreme, ISIS a atacat trei obiective apărate de milițiile pro- iraniene, la est de orașul Khunayfis din regiuneaHoms.

Efectul Biden, la granițele Rusiei. Escaladarea conflictului e iminentă

Intensitatea și frecvența atacurilor ISIS a crescut în centrul Siriei. Teroriștii încearcă să-și impună din nou influența asupra unor teritorii din fostul lor califat. Chiar dacă rezultatele par deocamdată modeste, e evident că celulele ISIS au fost revitalizate și reechipate.

Începe o nouă Primăvară Arabă? Turcia și Israelul  îl combat pe al-Assad

De cealaltă parte, trupele guvernamentale sunt în permanță hărțuite de atacurile turcești și israeliene. Pe 17 februarie, forțele turcești au distrus un camion al armatei arabe siriene (SAA) în nordul Raqqa. La rândul său, Israelul organizează atacuri aeriene pentru a împiedica creșterea influenței Iranului. Chiar dacă cele două țări își protejează propriile interese, acțiunile lor militare par să ajute întărirea puterii ISIS, notează site-ul SouthFront.

Războiul dintre SUA și Iran e inevitabil? Provocare fără precedent