DIICOT a descins la Ministerul Justiției. O fraudă de proporții este cercetată de procurori

DIICOT a descins la Ministerul Justiției. O fraudă de proporții este cercetată de procurori

DIICOT cercetează o acțiune ce ar fi fost făcută la Minsiterul Justiției de o fostă consilieră. Persoana în cauză a dispărut din instituție.

Control efectuat, luni, de DIICOT, la Ministerul Justiției, instituție condusă de Stelian Ion. Un ofițer a descins la MJ, pentru a ridica documente, într-o cauză ce-o vizează pe Ecaterina Irina Manolache. Este vorba despre fosta consilieră a ministrului Stelian Ion. Aceasta ar fi șters sau anonimizarea rezultatelor unui concurs susţinut cu ceva timp în urmă. La care obţinuse note foarte mici, după cum a dezvăluit jurnalista Adina Anghelescu, la Antena 3.

„Manolache, în conivenţă cu cei de la IT, a şters şi a anonimizat numele şi rezultatele de pe portalul Ministerului Justiţiei,

„Această consilieră nu mai este în prezent în minister tocmai în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3. Este vorba desopre un concurs pe care Ecaterina Irina Manolache l-a susţinut în anul 2017 şi la care a obţinut note foarte mici, de 2 şi 3. Ajunsă într-o funcţie importantă, de consilier al ministrului justiţiei, Manolache, în conivenţă cu cei de la IT, a şters şi a anonimizat numele şi rezultatele de pe portalul Ministerului Justiţiei, pentru ca rezultatele să nu mai fie vizibile. Este un pas necesar pe care DIICOT îl face după trei săptămâni.” A spus jurnalista Adina Anghelescu pentru sursa citată.

DIICOT, cu ochii pe Ministerul Justiției. Schimbarea fusese operată de către angajații departamentului de IT

Ecaterina Irina Manolache a dispărut de la Minsiterul Justiției, imediat după ce scandalul a devenit public. Adina Anghelescu ceruse explicații de la Ministerul Justiției, legat de modificarea operată de consilieră. Rezultatele concursului din sesiunea iulie-octombrie 2017, pentru ocuparea 25 de posturi vacante de personal juridic, asimilat magistraților din minister fuseseră modificate. Iar numele şi notele consilierei lui Stelian Ion nu mai erau accesibile.

Conform răspunsului venit de la Ministerul Justiției, angajaţii departamentului IT au făcut modificările la cererea Irinei Manolache. Ca o „coincideță”, consiliera a plecat din instituție înainte ca oficialii să trimită un răspuns la solicitarea înaintată de Adina Anghelescu.