Robert Fleckhammer va fi șef de secție la DIICOT. Decizie la CSM

Robert Fleckhammer va fi șef de secție la DIICOT. Decizie la CSM

Robert Fleckhammer va fi șef de secție la DIICOT. Decizia delegării sale a fost luată marți de Consiliul Superior al Magistraturii.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, marţi, delegarea lui Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT. Decizia a ignorat scrisoarea unor ONG-uri care îşi exprimau îngrijorarea în legătură cu această numire.

Robert Fleckhammer va fi șef de secție la DIICOT

Robert Fleckhammer ocupă în prezent funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT. El va fi delegat ca şef al acestei secţii începând cu data de 8 februarie. Perioada de delegare este de cel mult 6 luni, a decis CSM cu patru voturi „pentru” şi trei „împotrivă”.

Mai multe ONG-uri au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisă, să nu-l numească pe Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, semnatarii fiind nemulţumiţi de modul în care acesta a instrumentat două dosare în care erau implicaţi şi jurnalişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

ONG-urile respective, printre care Asociaţia Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului, Asociaţia Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie şi Fundaţia Freedom House România, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care au loc numirile unor procurori în funcţii de conducere la DIICOT.

Scrisoarea ONG-urilor

„Drept urmare, solicită CSM să acorde maximă responsabilitate discuţiilor referitoare la «Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT a domnului Fleckhammer Robert», ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021.

ONG-urile consideră că orice funcţie de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă şi necontestată.

Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcţia de procuror şef, în special dosarul magistraţilor şi jurnaliştilor filaţi, precum şi dosarul Radio România”, se arăta în scrisoarea trimisă la CSM.