Ruptură totală în Justiţie. Stelian Ion, criticat de un nume uriaș. „Aveți misiunea de a pune batista pe ţambalul abuzurilor”

Ruptură totală în Justiţie. Stelian Ion, criticat de un nume uriaș. „Aveți misiunea de a pune batista pe ţambalul abuzurilor” Sursa foto: Arhiva EVZ

Posibila desființare a Secției Speciale (SIIJ) a stârnit dezbateri aprinse pro și contra acestei decizii. Un fost procuror îl acuză pe noul ministru al Justiției, Stelian Ion, că are interese personale în acest caz.

Secția specială: un fost procuror lansează un atac dur! Fostul procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, contestă vehement intenţiile ultimilor miniştri ai Justiţiei de a desfiinţa SIIJ.

Acesta a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare deschisă, adresată noului ministru al Justiţiei. Procurorul îl acuză pe ministrul USR, Stelian Ion, că graba sa de a desfiinţa Secţia Specială trădează că are o misiune dictată de interese străine. Joi, CSM a respins decizia de desființare a SIIJ.

Secția specială: un fost procuror lansează un atac dur!„Nu doriți decât să acoperiți încălcările grave produse de unii așa-ziși magistrați"

Ne puteți urmări și pe Google News

„Motivele ce au stat la baza înfiinţării acestei structuri există. Ele sunt mai mult decât legitime şi serioase, mai puternice ca oricând.

Fără a relua argumentele Curţii Constituţionale a României care s-a pronunţat în mod repetat asupra legalităţii și raţiunii existenţei acestei structuri, nu pot decât să constat că, prin demersurile pe care le întreprindeţi, nu doriţi altceva decât să acoperiţi încălcările grave şi persistente produse cu bună-ştiinţă de unii așa-ziși magistraţi, în anii precedenți, convinşi fiind că se bucură de impunitate absolută.

Graba demersului dumneavoastră demonstrează faptul că aveţi de îndeplinit o misiune. Aceea ,,de a pune batista pe ţambalul abuzurilor” comise, ani la rând, cu girul şi binecuvântarea unor persoane ce au îndeplinit funcţii de răspundere în sistemul judiciar. Și care azi încă nu au răspuns pentru faptele lor. Dar o vor face, vă asigur! Cine și de ce se teme de SIIJ, domnule ministru?", opinează fostul magistrat.

Fost procuror, acuzații grave: Călcați în picioare prezumţia de nevinovăţie. Transformați arestarea în regulă

Închideţi ochii la tot ceea ce s-a întâmplat, repetând în contrapartidă sloganuri inepte cu care v-ați capacitat și electoratul. Călcarea în picioare a normelor de procedură şi a prezumţiei de nevinovăţie. Lipsa de efectivitate a dreptului la apărare. Exercitarea de constrângeri în cursul urmăririi penale. Secretizarea nelegală și abuzivă a probelor. Formularea de acuzaţii pe bază de ticluiri şi falsuri. Transformarea arestării, din excepţie, în regulă, încătuşarea devenind ,,regina probelor”.

,,Pentru dvs. nu contează noianul de achitări înregistrate în dosarele DNA cu magistrați

,,Nu contează pentru dumneavoastră niciunul dintre aceste lucruri, după cum nu contează nici noianul de achitări înregistrate în dosarele DNA cu magistrați, multe dintre ele după ani îndelungaţi de procese, cu consecinţe dezastruoase pentru cei implicaţi.

Nu este corect nici din punct de vedere juridic şi nici din punct de vedere moral să treceţi cu vederea peste aceste lucruri. (…) Deşi există numeroase dovezi ale acestor abuzuri, alegeţi să le nesocotiţi, tratând totul cu superficialitate sau ,,la grămadă” aşa cum convine intereselor pe care le serviţi.

Nu ați avut o singură replică la niciuna dintre problemele pe care membrii CSM vi le-au ridicat în ședința de Plen de joi, în legătură cu Nota de fundamentare a proiectului privind desființarea SIIJ. (…)