Simona Halep dezvăluie secretul victoriei cu Kudermetova. Pe ce s-a bazat românca

Simona Halep dezvăluie secretul victoriei cu Kudermetova. Pe ce s-a bazat românca

Jucătoarea română Simona Halep a dezvăluit care a fost secretul victoriei sale din meciul cu rusoaica Kudermetova de la Australian Open.

Simona Halep a câștigat împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova datorită serviciului. Simona Halep a terminat victorioasă, cu 6-1, 6-3, în faţa rusoaicei.

Campioana româncă a declarat că serviciul a ajutat-o foarte mult în meciul pe care l-a disputat cu Veronika Kudermetova. Cele două jucătoare de tenis s-au confruntat în turul al treilea al Australian Open, care se desfășoară la Melbourne.

„Ştiam că lovește foarte puternic şi plat, aşa că trebuia să stau tare pe picioare. Cred că serviciul m-a ajutat mult azi”, a comentat Halep.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simona Halep dezvăluie secretul victoriei

Ea a făcut aceste declarații imediat după meci, potrivit site-ului oficial al turneului. Românca a pus în teren primul serviciu în procentaj de 73%, faţă de doar 42% cât a avut Kudermetova.

„Întotdeauna e dificil când joci pentru prima oară cu cineva”, a mai spus Simona Halep.

Kudermetova a servit mai puternic (cu 171 km/oră, faţă de 157 km/oră) decât Halep. Jucătoarea noastră a menționat că a lucrat mult în extra-sezon pentru a se întări la fiecare element al jocului său. Ea a acordat o atenție deosebită serviciului.

Ce adversară își dorește în continuare

În timpul meciului, rusoaica a comis 38 de erori neforţate. Halep „a combinat precizia cu agresivitatea”, după cum scrie site-ul WTA, făcând doar 12 erori neprovocate.

„Terenul este mai rapid decât anul trecut - şi nu e uşor pentru mine. Trebuie să fiu rapidă şi să blochez uneori forţa adversarei, dar îmi place”, a mai spus Halep.

În privinţa adversarei din optimi, care poate fi poloneza Iga Swiatek, Halep susține că are o revanşă de luat. Jucătoarea poloneză a învins-o în octombrie, la Roland Garros cu 6-1, 6-2.

„E o mare provocare, deoarece m-a zdrobit” la Roland Garros, a spus Halep.

„Până acum am avut meciuri dificile, dar mă bucur că după turul al treilea mă simt mai bine, atât ca joc, cât şi fizic. În prima săptămână este vorba, cum spunea Pete Sampras, despre supravieţuire, pentru că nu poţi câştiga un Grand Slam în prima săptămână”, a concluzionat Halep.

Simona Halep dezvăluie secretul victoriei

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open. Românca s-a impus cu 6-1, 6-3 în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32.

Halep (29 ani), a doua favorită, a obţinut o victorie fără emoţii la Melbourne, după o oră şi 18 minute.

Românca a dominat categoric primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă. Halep a câştigat două ghemuri la rând.

Citește și: 

Simona Halep s-a calificat în „optimile” de la Australian Open. Românca a defilat cu Veronika Kudermetova