Surpriză. George Simion admiră Ungaria la acest capitol și crede că România trebuie să urmeze exemplul

Surpriză. George Simion admiră Ungaria la acest capitol și crede că România trebuie să urmeze exemplul

George Simion a vorbit în termeni laudativi despre modul în care Ungaria se ocupă de sport și crede că România are de învățat.

George Simion, lider al AUR, este de părere că România are de învățat de la Ungaria. La un capitol spre care oficialii de la Budapesta s-au aplecat în ultima vreme. Este vorba despre investițiile făcute în sport. Nu numai pe teritoriul țării, ci și în cel din România. Așa cum este cazul echipelor de fotbal Sepsi Sântu Gheorghe sau FC Csikszereda. Totodată, se bagă bani și în țările care au comunități importante de etnici maghiari: Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

George Simion, despre modelul pe care România ar trebui să-l preia de la Ungaria

„Urmăresc toate investițiile magiare din zona Ardealului, Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacție din partea României. Ar trebui să ne susținem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci românești care să investească, ajungem să vindem tot. Să vă spun ce mă deranjează.Am o problemă cu șovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal.” A declarat George Simion la GSP Live.

„Guvernul maghiar investește în maghiarii de pretutindeni, nu doar la noi. Din punctul ăsta de vedere, ar trebui să fie un exemplu pentru guvernul român, care ar trebui să investească în tinerii români din Chișinău, Cernăuți și să se îngrijească de tinerii români care se nasc în Europa de Vest. Sunt foarte mulți copii talentați acolo.” A mai afirmat George Simion.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cunoscut ultras pe stadioane, implicat în mișcarea unionistă România - Republica Moldova

Înainte de-a se remarca în politică, George Simion a devenit cunoscut în peluză. El este liderul grupului naționalist „Uniți sub tricolor”. Formațiune care s-a manifestat de multe ori foarte dur pe arene. „Am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată.” Explica George Simion.

Unul dintre marile obiective declarate ale AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) este unirea României cu Republica Moldova. În 2018, după o nouă acțiune de protest unionistă, Simion a fost expulzat din nou din Republica Moldova primind o interdicție de 5 ani. Până atunci el participase la Chișinău la mai multe acțiuni de acest gen.