Poliţia Română: Marea Britanie a expulzat 34 de cetăţeni români

Poliţia Română: Marea Britanie a expulzat 34 de cetăţeni români

Poliţia Română a anunţat că Marea Britanie a expulzat 34 de cetăţeni români. Aceştia au fost trimişi în România cu un avion charter.

Poliţia Română: Marea Britanie a expulzat 34 de români. Autoritățile din Marea Britanie au trimis joi în România cu zbor charter pe aceşti cetăţeni. Din comunicat reiese că au avut probleme cu privire la noua legislaţie pe tema imigrării.

Poliția Română precizează că în cazul zborului de joi, românii nu au fost trimişi acasă în urma unei proceduri judiciare. Cum ar fi transferul de persoane condamnate pentru a finaliza pedepsele în România. Sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române.

Poliţia Română a anunţat că cetățenii în cauză vin din Marea Britanie, stat care se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.  În sitiaţia dată, Direcția de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic la aeroport.

Poliţia Română. Scopul expulzării: Legislația din Marea Britanie în materia imigrării

Persoanele sosite pe aeroportul „Henri Coandă” București vor fi verificate şi monitorizate. Mai ales cu respectarea carantinei tinând cont din ce ţară vin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astăzi, 4 februarie, autoritățile din Marea Britanie au organizat un zbor charter, pentru transportul a 34 de cetățeni români, expulzați din această țară, conform legislației proprii, în materia imigrării.

Pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, persoanelor respective li se vor efectua formalitățile de intrare în țară, de către polițiștii de frontieră.

Marea Britanie a expulzat 34 de cetăţeni români

Având în vedere că cei în cauză vin din Marea Britanie, stat care se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică vor efectua triajul epidemiologic și vor lua măsurile prevăzute de lege.

Verificarea şi monitorizarea respectării, de către persoanele în cauză, a măsurilor dispuse se va realiza de organele de control.

Precizăm că persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române”, se arată în comunicat.

Reamintim că un alt zbor a fost organizat la începutul lunii ianuarie, la câteva zile după ce Brexitul a intrat în vigoare. Atunci a fost vorba despre 30 de cetățeni care aveau probleme cu legea. Şi anume, foşti deţinuţi, majoritatea condamnaţi pentru furt sau tâlhării.