Bărbat mort, uitat în apartamentul său chiar de polițiști

Bărbat mort, uitat în apartamentul său chiar de polițiști

Trupul unui bărbat mort din Viena, Austria, a fost uitat de polițiști, timp de două luni, chiar în apartamentul în care a fost găsit.

Un bărbat mort a fost „uitat” în apartamentul său din Viena-Hietzing. Cadavrul a stat acolo mai bine de două luni și jumătate.

În Viena, acesta a fost subiect principal de discuție de la multe posturi de radio. Toate companiile locale de media au preluat subiectul sâmbătă seara.

„Este un caz unic, categoric fără precedent”, spune Serviciul de Sănătate al Orașului Viena (MA 15).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Departamentul de audit intern a fost notificat imediat pentru a remedia situația”, a declarat purtătorul de cuvânt al MA-15, Sonja Vicht.

Cadavrul unui bărbat mort, uitat în apartament timp de 2 luni

„A fost în mod limpede o eroare de comunicare. Echipa legistului ar fi trebuit să contacteze compania de pompe funebre. Investigăm și vom afla de ce lucrurile nu s-au desfășurat așa”, a mai declarat Sonja Vicht într-un interviu.

„Pentru a evita astfel de incidente, pe viitor vom crea o procedură suplimentară. Va deveni obligatorie și sperăm ca problemele de comunicare să se rezolve”, a mai spus aceasta.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost găsit mort pe data de 11 noiembrie 2020. Cel care i-a descoperit trupul a fost chiar un vecin care îl îngrijea pe bătrân.

Ulterior, acesta a alertat poliția și a predat cheile apartamentului în care locuia bărbatul. Vecinul său nici nu s-a gândit că autoritățile nu vor lua trupul neînsuflețit al bărbatului în aceeași zi. Având în vedere că în apartamentul mortului au venit mai mulți oficiali, el nu credea că așa ceva ar putea fi posibil.

După mai bine de două luni, vecinul a intrat din nou în apartament. A fost șocat când a văzut că bărbatul mort încă se afla acolo, pe data de 27 ianuarie 2021. Acesta a alerta din nou autoritățile.

Trupul bărbatului decedat a fost ridicat imediat de autorități. Se știa că bătrânul a murit din cauza naturale.

„El va fi înmormântat conform tradiției”, a mai spus MA 15.

Rămășițele bărbatului - se știa că a murit din cauze naturale - au fost acum îndepărtate imediat. În curând vor fi demni în ultimul lor loc de odihnă, a promis MA 15.

„Din punct de vedere legal nu a fost săvârșită nicio infracțiune, deci nu ar putea exista consecințe”, a declarat Poliția de stat duminică seară.

De asemenea, reprezentantul Direcției a mai spus că „nu au fost primite ordine pentru a deschide o anchetă internă”, conform SN.at.