Beatrice Mahler analizează tragedia de la Balș. „Trebuie să facem pași în acest sens”

Beatrice Mahler analizează tragedia de la Balș. „Trebuie să facem pași în acest sens”

Medicul Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta, a vorbit despre cauza care a provocat tragedia de la Matei Balș.

Mahler, despre tragedia de la Balș. Vineri, Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre cauzele care au dus la izbucnirea incendiului de la Institutul Matei Balș.

Medicul a declarat că infrastructura trebuie modificată deoarece este supra solicitată.

„Noi avem centrală proprie la Institutul Marius Nasta şi am încercat să avem autonomie, tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalațiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită acești pacienți sunt foarte mari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Să nu uităm, că pe lângă instalațiile de oxigen avem şi instalațiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul din Piatra Neamţ. Au fost atunci controale, tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiții sunt necesare.

Cu siguranță, trebuie să facem pași în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale şi la noi, tocmai a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiții pe partea de infrastructură”, a declarat medical Beatrice Mahler.

Mahler, despre tragedia de la Balș: Este nevoie de o expertiză tehnică a instalațiilor

„În acest moment este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaților sanitare şi electrice din acest Institut. Lucrăm la acest lucru. Nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a mai spus medical Beatrice Mahler.

În ceea ce privește transferat pacienților de la Matei Balș către Institutul Marius Nasta,  ea a declarat că „Este un transfer dificil, dar s-a făcut în condiții de maximă siguranță. Nu sunt arși”.

În urma incendiului care a izbucnit la Matei Balș, vineri dimineață, patru persoane și-au pierdut viața.

Autoritățile încearcă să stabilească cauza de la care s-a produs incendiul. O ipoteză în acest sens este că flăcările au fost provocate de o aerotermă dintr-un salon.