Tragedie la Matei Balș. Ce spune Adrian Streinu Cercel despre cauza incendiului

Tragedie la Matei Balș. Ce spune Adrian Streinu Cercel despre cauza incendiului

Tragedie la Matei Balș. Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut precizări cu privire la cauza incendiului izbucnit la Matei Balș.

Tragedie la Matei Balș. Vineri dimineață, medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut precizări despre incendiul care a izbucnit la Institutul Matei Balș și Capitală. Medicul a precizat că toate camerele au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct, iar în ultima perioadă nu au fost probleme cu căldura. Prin urmare, medicul Adrian Streinu-Cercel spune că nu știe cauza de la care a pornit acest incendiu.

„Dorim să adresăm sincerele noastre condoleanțe familiilor care sunt greu încercate în aceste momente și evident că suntem alături de dânșii.", a spus medicul într-o intervenție la Antena 3.

„Dorim să mulțumim întregii echipe a institutului Matei Balș care a gestionat foarte rapid această nenorocire. Este momentul să ne remobilizam și să vedem cum ducem lucrurile în continuare pentru că ce s-a întâmplat este devastator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vrem să asigurăm pe toată lumea că vom continuăm să ne facem treaba medicală cum știm noi mai bine și că ne vom concentra să fim alături de pacienții noștri”.

Tragedie la Matei Balș. Adrian Streinu Cercel spune că nu știe de la ce a pornit incendiul

Medicul spune că în clădire au fost făcute revizuiri în mod constant, iar cauza incendiului rămâne momentan un mister.

„În toată clădirea respectivă au fost internați pacienți cu COVID-19 în stare medie-severă, deci dependenți de oxigen. Toate camerele au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct și făcut după toate criteriile. Nu știm de la ce a pornit acest incendiu.

În ultima perioada nu au fost probleme cu căldura. Mai mult, noi suntem într-un plin proces de a ne pune propriile noastre centrale, dar probleme cu căldura nu au fost.

Instalațiile au fost verificate ultima dată în noiembrie iar instalația de oxigen care a fost refăcută în totalitate este din noiembrie - decembrie și chiar luna ianuarie. Practic revizuirile au fost făcute în mod constant”.