Vaccinul anti COVID-19 are o singură contraindicație. Explicațiile medicului Virgil Musta

Vaccinul anti COVID-19 are o singură contraindicație. Explicațiile medicului Virgil Musta

Vaccinul anti COVID-19 are o singură contraindicație categorică, în cazul persoanelor alergice la compușii serului.

Vaccinul anti COVID-19 are o singură contraindicație categorică. Medicii recomandă ca serul să nu fie administrat persoanelor alergice la componentele sale, în special la polietilen glicol.

Medicul Virgil Musta a declarat că vaccinul are contraindicații relative pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe. De asemenea se recomandă precauție și în cazul celor care urmează un tratament anticoagulant sau care au febră.

„Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe, care la prima doză au prezentat reacţie alergică. În aceste cazuri ste recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate în cazul celor cu tratament anticoagulant. De asemenea, este o contraindicaţie relativă şi pentru persoanele cu infecţie febrilă, febră de peste 38,5 grade. În cazul acestor persoane este recomandabil să se amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, a declarat Virgil Musta, conform Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vaccinul anti COVID-19 are o singură contraindicație

Medicul Virgil Musta a prezentat lista pacienților care trebuie să se programeze și să se vaccineze cât mai repede. În cazul acestora riscurile ca bolile să se agraveze sunt mai mari în cazul în care contactează și o infecție cu coronavirusul.

„Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, a mai spus Virgil Musta.

Ce se întâmplă în cazul celor care au COVID

Medicii au explicat ce se întâmplă în cazul persoanelor deja infectate cu SARS-CoV-2, dacă se vaccinează. El a precizat că modul în care acționează vaccinul la nivel molecular ajută la apărarea în fața virusului.

De altfel, modul în care acționează acest vaccin la nivel molecular nu poate decât să ajute la o apărare în fața virusului Sars CoV-2. Îi blochează receptorii de intrare celulară și, implicit, înmulțirea în organismul nostru. Deci, nu este contraindicație medicală, a explicat dr. Carmen Dorobăţ.