Prognoza meteo 18 ianuarie. Când vom scăpa de ger. Date de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo 18 ianuarie. Când vom scăpa de ger. Date de ultimă oră de la ANM MAI, pregătit să intervină în contextul vremii severe. Sursa foto: Arhiva EVZ

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru acest început de săptămână. Potrivit acestora, vremea continuă să fie extrem de rece.

Luni, 18 ianuarie, vremea continuă să fie extrem de rece, se arată în prognoza meteo transmisă de către ANM.

Temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între -10 și -1 grad, iar cele minime se vor situa în jurul valorilor de -18 și -8 grade. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în zona Carpaților Orientalii, acestea atingând valori de până la -20 de grade.

Cerul va fi variabil. În jumătatea nordică a țării se vor înregistra ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană. Local, se va semnala polei, iar în cursul dimineții, izolat, va fi ceață cu depunere de chiciură.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea 18 ianuarie -  prognoza meteo pentru București

În București, vremea continuă să fie deosebit de rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă la aproximativ -2 grade, iar temperatura minimă va fi cuprinsă între -12 și -10 grade.

Vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în săptămâna 18 – 25 Ianuarie

În cea de-a treia săptămână a lunii ianuarie, vremea se va încălzi considerabil. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CITEȘTE ȘI  MTI: Comisia Europeană nu va prezenta o propunere legislativă în legătură cu inițiativa Minority SafePack

În ceea ce privește regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor mai ridicat în nord-vest.

Vremea în săptămâna 25 Ianuarie – 1 Februarie

În ultimele zile ale lunii ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţiii vor putea fi excedentare în toată ţara, dar mai ales în zonele montane din vestul ţării, transmit meteorologii de la ANM.