Biden alege veterani din administrația Obama pentru Departamentul de Stat

Biden alege veterani din administrația Obama pentru Departamentul de Stat

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a anunțat, sâmbătă, numiri în funcții-cheie ale diplomației americane.

Președintele ales Joe Biden a anunțat sâmbătă că va numi doi veterani ai administrației Obama în funcții cheie în Departamentul de Stat.

Wendy Sherman, care a condus echipa de negocieri a SUA pentru acordul nuclear cu iranul, în 2015, este alegerea lui Biden pentru funcția de secretar adjunct de Stat.

Biden a promis să reia acordul nuclear cu Iranul, după ce Trump a retras SUA din document, în 2018.

Ne puteți urmări și pe Google News

Wendy Sherman fost anterior subsecretar de stat pentru afaceri politice sub administrația Obama, scrie Fox News.

Director al Centrului pentru leadership public de la Harvard Kennedy School, ea lucrează, de asemenea, în calitate de consilier principal al Grupului Albright Stonebridge.

Joe Biden a numit-o și pe Victoria Nuland în funcția de subsecretar de stat pentru afaceri politice. Nuland a lucrat în administrația Obama ca secretar adjunct de stat pentru Europa și Eurasia.

Victoria Nuland și Wendy Sherman sunt cei mai importanți doi foști oficiali ai lui Obama, dintre cei cinci anunțați sâmbătă.

O echipă „diversă și performantă”

Aceștia vor servi sub noul secretar de stat, Antony Blinken. El a funcționat ca secretar adjunct de stat și consilier principal adjunct pentru securitate națională în administrația Obama.

„Această echipă diversă și performantă, condusă de secretarul de stat desemnat Blinken, întruchipează convingerea mea profundă că America este cea mai puternică atunci când lucrează cu aliații noștri”.

„Împreună, au reușit unele dintre cele mai mari realizări recente în domeniul securității și diplomației ”, a spus Biden într-un comunicat.