Evenimentul ZileiInternationalAfganistan, bombă cu ceas pentru Biden

Afganistan, bombă cu ceas pentru Biden

Afganistan, bombă cu ceas pentru Biden
La mai puțin de o săptămână înainte de sosirea lui Joe Biden la Casa Albă, Donald Trump a redus prezența militară americană în Afganistan la cea mai mică valoare după atentatele din 11 septembrie.

Șeful Pentagonului, Christopher Miller, a anunțat, vineri, că forța militară a Statelor Unite se ridică acum la 2.500 de militari în Afganistan, precum și în Irak.

„Astăzi, personalul militar american din Afganistan se ridică la 2.500 de soldați”, a declarat Miller. Acesta a preluat conducerea interimară a Pentagonului, de la demiterea predecesorului său, Mark Esper.

Esper a ezitat să accelereze această retragere.

„Astăzi, Statele Unite sunt mai aproape ca oricând să pună capăt a aproape 20 de ani de război”, a adăugat Miller. Citând negocierile de pace între talibani și guvern din septembrie 2020, la Doha.

Cu toate acestea, negocierile de pace inter-afgane nu au reușit până acum să producă progrese notabile. Guvernul afgan acuză faptul că talibanii vor câștiga timp până la retragerea totală a forțelor americane.

Retragere programată pentru luna mai. În conformitate cu acordul separat dintre Statele Unite și insurgenții au semnat în februarie 2020.

Donald Trump promite din 2016 că va pune capăt „războaielor nesfârșite” ale SUA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: