Robert Negoiță se întoarce în PSD: „Este vorba de principii”

Robert Negoiță se întoarce în PSD: „Este vorba de principii”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, își pregătește revenirea în PSD, partid pe care l-a părăsit în vara trecută pentru propria formațiune, numită București 2020.

Robert Negoiță se întoarce în PSD.

El a declarat că formula pe care a agreat-o cu conducerea social democraților a fost o fuziune între formațiunea sa și PSD. Robert Negoiță a înființat un nou partid, din partea căruia a candidat pentru un nou mandat de primar. Numele formațiunii a fost „Bucureşti 2020”.

„Suntem în discuții pentru a reveni în PSD”, a declarat Robert Negoiță.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a precizat că nu-și dorește să revină pentru vreo funcție publică ci din motive principiale.

Forma de revenire va fi fuziune cu PSD pentru că eu sunt într-un partid și nu pot să-mi pierd mandatul”, a mai spus Robert Negoiță.

Informațiile despre revenirea primarului de la Sectorul 3 în vechiul său partid, unde și-a început cariera politică, datează de mai multe zile.

Firea se opune revenirii

Revenirea lui Robert Negoiță în PSD nu este văzută cu ochi buni de Gabriela Firea, fostul primar general. Într-o ședință de partid, conform unor surse politice și-a declarat pe față opoziția față de acest demers. Ea a spus, conform unor surse politice, că se va opune opune cu toată fermitatea acestei reveniri. Firea a precizat că este dispusă să meargă până în pânzele albe.

Se pare că Gabriela Firea se teme că, prin revenirea lui Robert Negoiță, se pregătește înlocuirea sa de conducerea PSD București. Firea a fost aleasă la conducerea acestei filiale în 2020.

Are nevoie de PSD în Consiliul Local

Pe de altă parte, trebuie spus că Robert Negoiță are nevoie de susținerea PSD în Consiliul Local, la Sectorul 3. Primarul Sectorului 3 nu se poate baza pe o majoritate la nivelul Consiliului, astfel că proiectele sale sunt puse în pericol. El este, practic, la mâna tuturor grupurilor importante din consiliu, USR, PSD, PNL.

Robert Negoiță a părăsit PSD și la jumătatea lunii iulie 2020 a înființat un nou partid, „Bucureşti 2020”. Partidul său a participat la alegerile locale din 27 septembrie în alianţă cu Pro România, formațiunea lui Victor Ponta. Negoiţă a obţinut un nou mandat la Primărie, dar nu și un număr de consilieri locali pe care să se baze.