Vremea continuă să fie marcată de ninsori și vânt puternic. Ultimele vești venite de la specialiști

Vremea continuă să fie marcată de ninsori și vânt puternic. Ultimele vești venite de la specialiști

Vremea va continua să fie dominată de ninsori și rafale puternice de vânt. Temperaturile vor scădea în zilele viitoare.

Vremea va fi marcată, astăzi, de ninsori și vânt puternic. Reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis miercuri o informare de ninsori şi vânt puternic. Este valabilă pentru regiunile vestice, nordice şi centrale, inclusiv în zonele montane. Va fi în vigoare până vineri dimineaţa.

Vântul ca avea intensificări cu rafale

Astfel, în intervalul 13 ianuarie, ora 10:00 - 15 ianuarie, ora 10:00, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de 1.520 litri/mp şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60 - 80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Meteorologii avertizează că la sfârşitul săptămânii vremea va deveni rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea va aduce ninsori în cantități importante

Prognoza meteo pentru astăzi arată că vremea va fi instabilă. În regiunile intracarpatice şi la munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cele sud-estice vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua şi în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 1 grad Celsius. Mai coborâte vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -10 grade Celsius. În anumite regiuni dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte. Mai ales în zonele montane. Vor fi importante cantități de precipitații, în cea mai mare parte a țării. Dar mai ales în sud-est și la munte.