Când se redeschid școlile. Raed Arafat a explicat care sunt condițiile

Când se redeschid școlile. Raed Arafat a explicat care sunt condițiile

Școlile s-ar putea redeschide, pentru elevi, în al doilea semestru al anului școlar, în funcție de situația COVID-19. Raed Arafat a explicat care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite.

Când se redeschid școlile? Raed Arafat a explicat care sunt condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că școlile s-ar putea redeschide pentru elevi în cel de-al doilea  semestru.

El a arătat în ce condiții se va lua o decizie, în funcție de pandemia de COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că profesorii își doresc reluarea cursurilor „față în față” însă nu este simplu. El a precizat că trebuie avută în vedere evoluția pandemiei de COVID-19 și, în funcție de aceste informații va fi luată o decizie.

„CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja. Până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia o decizie. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică. Chiar și în eventualitatea menținerii scenariilor care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a declarat Raed Arafat.

El a făcut aceste declarații într-o intervenție televizată, la DIGI 24.

Când se redeschid școlile. Raed Arafat a lămurit subiectul

Arafat a menționat că dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, școlile ar putea fi redeschise în al doilea semestru, din 8 februarie. Potrivit spuselor sale, redeschiderea școlilor se va face pe bază de scenariu, la fel ca și până acum.

„Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a explicat de ce reluarea cursurilor în clasă nu s-a făcut acum, după vacanța de sărbători. El a spus că perioada rămasă până la vacanța inter – semestrială este destul de scurtă. Totodată, a mai arătat secretarul de stat, elevii sunt un vector posibil de transmitere, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea.

Pericol pentru elevi în perioada sărbătorilor de iarnă

În plus, a mai arătat Arafat, nu s-a făcut o evaluare a situației îmbolnăvirilor din perioada sărbătorilor de iarnă. Şeful DSU a spus că o parte a populaţiei nu a respectat măsurile de protecţie şi recomandările de sărbători. În acest context, și-a exprimat temerile că este posibil să urmeze o perioadă cu creşterea numărului de cazuri de infectare.

În concluzie, școlile s-ar putea redeschide pentru elevi, în funcție de situația COVID-19, începând cu luna februarie.