Lovitură sub centură primită din partea Google de Donald Trump și susținătorii lui

Lovitură sub centură primită din partea Google de Donald Trump și susținătorii lui Sursa: Google

Google a decis ca rețeaua socială Parler nu mai poate fi descărcată, din cauza mesajelor de susținere trimise de susținătorii lui Donald Trump.

Reprezentanții companiei Google au anunţat că au eliminat de pe platforma de descărcare a aplicaţiilor reţeaua socială Parler. Ea este extrem de populară în rândul celor mai aprigi fani ai lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA). Hotărârea a fost luată din cauza multelor mesaje care instigă la acte de violenţă.

Google vrea să schimbe regulile jocului

Oficialii gigantului IT vor ca toate aplicaţiile disponibile în Google Play Store să introducă o politică de moderare. Mult mai exigentă pentru conţinut extrem dacă găzduiesc şi difuzează mesaje ale utilizatorilor. „Ştim că mesaje care incită la violenţă în curs în Statele Unite ale Americii continuă să fie difuzate pe Parler”, au spus cei de la Google.

„Având în vedere această ameninţare continuă şi imediată pentru siguranţa publică, suspendăm disponibilitatea aplicaţiei în magazinul online Google. Situația rămâne neschimbată până când (Parler) rezolvă aceste probleme”, au mai precizat oficialii. Protestatarii care au pătruns în clădirea Capitoliului din Washington au primit numeroase mesaje de susține. Și asta s-a întâmplat pe aplicația respectivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În lumina ultimelor evenimente foarte tensionate, din America, mai multe reţele sociale au luat decizia de a suspenda conturile lui Trump. Hotărârea este definitivă pe Twitter şi pentru o perioadă nedeterminată de timp pentru Facebook, Snapchat sau Twitch.

De ce s-a luat această decizie radicală? Platformă pentru extremiști

Ceea ce au decis cei de la Google face ca accesul la această platformă să fie mai complicat pentru proprietarii de dispozitive care rulează sistemul de operare Android. Conform informaţiilor apărute în presa din SUA, Apple a dat, vineri, aplicaţiei Parler ,24 de ore pentru a pune în aplicare o politică de moderare.

Reţeaua socială Parler a atras la început persoane cu convingeri extremiste. Ulterior, aici au aderat și voci conservatoare, inclusiv congresmeni republicani. La fel ca și în cazul altor platforme alternative, Parler reglementează mai puţin decât principalele reţele sociale dezinformarea şi incitarea la ură.