Schimbări de ultimă oră ale vremii. Atenționare nowcasting Cod galben

Schimbări de ultimă oră ale vremii. Atenționare nowcasting Cod galben

Noi atenţionări nowcasting Cod galben de vânt au fost emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Acestea sunt valabile în orele următoare în cinci judeţe.

Până la ora 14:00, în zona de munte de peste cota 1800 de metri a judeţelor Cluj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor depăşi la rafală 90-100 km/h.

De asemenea, în judeţele Caraş-Severin (Reşiţa, Oraviţa, Anina, Caraşova, Lupac, Răcăşdia, Grădinari, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Ciuchici, Ciudanoviţa, Goruia) şi Bihor (Beiuş, Holod, Finiş, Drăgăneşti, Cociuba Mare, Şoimi, Remetea, Curăţele, Uileacu de Beiuş, Răbăgani, Tărcaia, Căpâlna, Pocola, Sâmbăta) intensificările vântului vor atinge, la rafală, 55-65 km/h.

Meteorologii au emis de marţi o informare de vânt puternic valabilă la nivelul întregii ţări, până joi, la ora 12:00. Astfel, la munte vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, mai ales în Carpaţii Meridionali, cu viteze de 60 - 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 90 km/h spulberând zăpada.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vreme caldă în aproape toată țara

Miercuri avem încă zi neobișnuit de caldă pentru sfârșit de decembrie. O să plouă, însă, în Banat, Crișana și în Maramureș, pe unde se pot strânge 15 de litri de apă pe metru pătrat. Stropi de ploaie se vor semnala și prin Oltenia și în vestul Transilvaniei, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviță și condiții de polei.

Vântul va sufla tare la munte, dar va avea intensificări și în vest și în sud-est.

După prânz termometrele vor indica de la 8 grade în depresiuni, până la 16...17 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea.

La București avem și astăzi vremea este una de primăvară, soare, vânt domol și 15...16 grade pe la amiază. La noapte temperatura coboară până la 3...4 grade, iar spre dimineață apar ceva condiții de ceață.

În ultima zi din an, joi, temperaturile scad ușor, dar tot va fi foarte cald pentru această perioadă. Ploile cuprind toată jumătatea vestică a țării, iar pe seară apar și în celelalte zone, iar vântul suflă mai tare la munte, în vest și în sud-est.