Poluarea din Capitală, subiect prioritar la Primăria Capitalei. Ce s-a stabilit

Poluarea din Capitală, subiect prioritar la Primăria Capitalei. Ce s-a stabilit

Poluarea din Capitală pare că a devenit una dintre prioritățile majore ale primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

După ce în noaptea de Ajun Nordul Capitalei a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut o discuție cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cu privire la calitatea aerului din București.

„Una dintre temele discutate a fost situaţia privind calitatea aerului la nivelul municipiului Bucureşti - temă care face obiectul unei proceduri de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României - precum şi episoadele de creşteri ale poluanţilor înregistrate în ultima perioadă. A fost stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov, precum şi despre măsurile concrete de îmbunătăţire ale calităţii aerului pe care autoritatea locală urmează să le implementeze”, se spune într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Un alt punct important pe agenda discuţiilor a fost eco-mobilitatea. Potrivit sursei citate, s-a discutat despre stimularea utilizării vehiculelor electrice şi extinderea reţelei de puncte de încărcare pentru acestea, despre sistematizarea traficului rutier, despre modernizarea reţelei de transport în comun şi despre crearea de noi piste de biciclete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu ocazia acestei întâlniri de lucru, oficialii au discutat şi despre creşterea acţiunilor de prevenţie şi control, la nivelul Bucureştiului, în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei de mediu, precum şi despre îmbunătăţirea colaborării între Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu şi Poliţia Locală.

În 2020, în București s-au înregistrat mai multe „episoade” de poluare masivă

Data de 24 decembrie nu a fost singurul moment în care poloarea le-a pus în pericol viața locuitorilor Capitalei. Anul acesta, la finalul lunii februarie, în București s-a înregistrat o poluare record, vârfurile contaminării aerului cu PM10 fiind la momentul respectiv şi 12 ori mai mai mari decât valoarea de 50 de micrograme pe metrul cub.

În octombrie, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, airly.eu, a înregistrat depășiri spectaculoase pentru poluarea cu particule PM 10 și PM2,5, până aproape de 350%. Cea mai mare depășire s-a înregistrat la stația din Bragadiru - 347% pentru poluarea cu PM 2,5 și 236% pentru poluarea cu PM 10.