Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan îi bagă pe consilierii municipali în ședință. Ce urmează să se întâmple cu companiile înființate de Gabriela Firea
Nicușor Dan îi bagă pe consilierii municipali în ședință. Ce urmează să se întâmple cu companiile înființate de Gabriela Firea

Nicușor Dan îi bagă pe consilierii municipali în ședință. Ce urmează să se întâmple cu companiile înființate de Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, îi bagă pe consilierii municipali în ședință, luni, 28 decembrie, la ora 19. 00. Pe ordine de zi se află mai multe proiecte, printre care şi înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Aceste companii au fost înființate de fostul primar, Gabriela Firea.

Nicușor Dan a mai anunțat că, în contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, consilierii vor avea la dispoziţie mai multe săli, iar pentru proiectele care presupun vot secret, aceștia vor fi chemaţi, pe rând, în sala de sedinţă, pentru ridicarea buletinelor de vot.

Principalele proiecte de hotărâre

– Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nr. 401/21.12.2020 privind înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Iniţiator – primarul general al Municipiului Bucureşti.

– Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii de Transport Bucureşti STB SA.

– Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA.

– Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Medicală Bucureşti SA.

– Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 421/21.12.2020 privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA.

Ordinea de zi a şedinţei poate fi consultată accesând următorul link: http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/ordinea_de_zi.php.

Publicul şi reprezentanţii mass – media vor putea urmări şedinţa online, pe site-ul http://www.pmb.ro.