Evenimentul Zilei > Actualitate > Se dau bani de la Primărie! Cine intră în posesia lor. Ce criterii trebuie îndeplinite
Se dau bani de la Primărie! Cine intră în posesia lor. Ce criterii trebuie îndeplinite

Se dau bani de la Primărie! Cine intră în posesia lor. Ce criterii trebuie îndeplinite

Primăria Capitalei va veni cu un ajutor de urgență pentru sectorul cultural independent, a anunțat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că municipalitatea va veni „curând” cu un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent, precizând că există acordul Consiliului General în acest sens.

„Voi propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituţiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte. În acelaşi timp, Primăria Capitalei va veni curând cu un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent, pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă, cauzată de COVID-19. Exista acordul Consiliului General, aşteptam acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenţei”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

El şi-a exprimat solidaritatea cu actul cultural din Bucureşti, menţionând că Primăria stimulează iniţiativa culturală „în mod deschis, transparent”.

Gură de aer pentru domeniul HoReCa

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunță că va propune o taxă zero de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante pentru prima jumătate a anului 2021.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis că în ședința de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va propune ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021.

Taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero

„Vom discuta luni, în şedinţa Consiliului General, ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021. Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie şi al locurilor de muncă din domeniu. E important să susţinem micile afaceri din Capitală”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Luni, de la ora 10:00, consiliul General al Capitalei se va întruni în şedinţă pe ordinea de zi figurând 34 de proiecte de hotărâre, printre care alegerea viceprimarilor, înfiinţarea unei comisii pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunări generale ale acţionarilor din 28 de societăţi comerciale.