Țara arde și Kim Jong-un inaugurează o uzină de instrumente muzicale

Țara arde și Kim Jong-un inaugurează o uzină de instrumente muzicale

Oamenii muncii din Coreea de Nord au raportat finalizarea construcției unei uzine specializate în instrumente muzicale tradiționale, sarcină trasată de însuși tatăl liderului de la Phenian, Kim Jong-il, acum nouă ani.

Potrivit agenției de presă nord-coreeană KCNA, fabrica specializată în producția de instrumente tradiționale, în general instrumente cu coarde, și-a început recent activitatea în capitala Phenian.

„Construirea unei baze complete de producție a instrumentelor muzicale naționale, care poate produce zeci de instrumente cu coarde, diferite instrumente de percuție, cu facilități locale, a pus bazele pentru avansarea acestui sector în țara noastră”, a informat mass-media de stat nord-coreeană.

Fabrica de instrumente muzicale pare să fi adoptat o linie de producție automată bazată pe „instalații de control numeric computerizat (CNC)”, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

Ne puteți urmări și pe Google News

Construcția fabricii a fost comandată de Kim Jong-il, „regretatul lider nord-coreean” și tatăl actualului lider Kim Jong-un, în august 2011, înainte de moartea sa.

În paralel, autoritățile din Coreea de Nord continuă să depună mari eforturi pentru a combate pandemia Covid-19 pe teritoriul său, pe măsură ce se apropie cel de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor, a raportat cotidianul Rodong Sinmun.

Să protejăm succesul Congresului de Covid-19!

Congresul va avea loc în luna ianuarie. În timpul acestei mari adunări, se așteaptă ca regimul lui Kim Jong-un să își prezinte principalele politici interne și internaționale. Cu toate acestea, nu a fost încă anunțată nicio dată precisă.

Ziarul oficial al partidului a cerut „măsuri preventive mai puternice” împotriva coronavirus și a reamintit că primul congres al partidului (din ultimii cinci ani) va avea loc luna viitoare. La precedentul congres al Partidului Muncitorilor au participat câteva mii de delegați, cu Kim Jong-un la microfoane.