Amendă colosală la urna de votare. A vorbit prea mult....

Amendă colosală la urna de votare. A vorbit prea mult....

Polițiștii ieșeni au aplicat o amendă record, chiar de Sfântul Niculae, unui alegător care a continuat să-și susțină partidul favorit, contrar legii, chiar într-o secție de votare,

Un bărbat din județul Iași a primit o amendă record, de 12.500 de lei,  după ce a făcut propaganda electorală într-o secție de votare, în ziua în care aveau loc alegeri parlamentare. Incidentul a avut loc într-o secție de votare de pe raza municipiului Pașcani, iar poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Bărbatul a primit amendă pentru că a încălcat legea electorală care prevede că în ziua de vot nu se poate face campanie electorală. În plus, au anunțat reprezentanții poliției care l-au sancționat, acesta nu purta nici masca de protecție sanitară, conform reglementărilor în vigoare.

„Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Potrivit sursei citate, de la deschiderea secţiilor de vot din județul Iași au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile infracțiuni care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate, trei dintre sesizări nu s-au confirmat, iar pentru celelalte se fac verificări în continuare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Au fost înregistrate 6 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, 3 sesizări nu se confirmă, iar restul sunt în lucru. A fost sesizată o faptă de natură penală, în cadrul căreia se efectuează verificări. Poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi pompierii rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Județean de Poliție Iași.

Conform ultimei informări a Biroului Electoral Central, până la ora 16.00, prezența la vot în țară, la scrutinul parlamentar a fost de 22,43%. Astfel, au votat 4.080.404 alegători, din care un număr de  2.208.232 de alegători au votat în mediul urban, iar în rural - 1.872.172.